Bu haber kez okundu.

PKK'lı Teröristler Tarafından Tuzaklanan Baskı Düzenekli El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP) İmha Edildi
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Siirt/Baykan İlçesi Tandır Dağı bölgesinde BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensupları tarafından araziye tuzaklanmış, kullanıma hazır vaziyette (5) kg’lık ana imla hakkından oluşan, baskı düzenekli (1) adet El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP) bulunarak imha edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklmada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 16.04.2020 tarihinde icra edilen Şehit J. Asb. Üçvş. Yakup AKDAĞ 2020/69 operasyonu kapsamında Siirt/Baykan İlçesi Tandır Dağı bölgesinde BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensupları tarafından araziye tuzaklanmış, kullanıma hazır vaziyette (5) kg’lık ana imla hakkından oluşan, baskı düzenekli (1) adet El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP) tespit edilmiştir.

Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş, Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından EYP düzeneğinde delil niteliği taşımayan parçalar imha edilmiş, delil niteliği taşıyan parçalar ise muhafaza altına alınmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.