Bu haber kez okundu.

PKK'lı Teröristler, Eski Köy Muhtarını Katletti
banner229

Siirt'te bir grup bölücü terör örgütü mensubu, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Sadık Adıgüzel'in dayısı eski Kemerli köyü muhtarı Mehmet Salih Aslan'ı öldürdü.

Edinilen bilgilere göre olaydün akşam saatlerinde meydana geldi. Bir grup terörist, Siirt merkeze bağlı Kemerli köyünde, daha önce de tehdit ettikleri eski köy muhtarı Mehmet Salih Aslan'ı evinden alarak köy çıkışına götürdü.

Burada uzun namlulu silahlarla taranarak öldürülen Aslan'ın cenazesi Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eruh ilçesine bağlı Kemerli köyünde yaşayan ve köyde süt ve süt ürünleri üzerine fabrika kuran 62 yaşındaki Arslan, PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğraması sonucu hayatını kaybetti.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 Vali Atik, Arslan'ın Yakınlarını Ziyaret Etti

Siirt Devlet Hastanesine gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Atik, Eruh ilçesine bağlı Kemerli köyünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Arslan'ın yakınlarıyla görüştü.

Atik, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın öğrenilmesine müteakip olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılan Arslan'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini söyledi. Bazı basın yayın organlarında yayınlandığı gibi olayın "köy basma" şeklinde olmadığını ifade eden Atik, güvenlik güçlerince araştırılan olayla ilgili detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağını kaydetti.

Ziyarette Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay,AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da yer aldı.

Konuyla ilgili Siirt valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

09/09/2017 günü saat 21:00 sıralarında Siirt il Merkezi Kemerli Köyünde ikamet eden Mehmet Salih Arslan’ın silahla vurulduğu ihbarı alınmasına müteakip olay yerine süratle Ambulans sevk edilmiş, vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.

Olayla ilgili adli makamlara bilgi verilmiş olup, Siirt İl jandarma Komutanlığı ekiplerince gerekli tahkikata başlanmış, olayın kimler tarafından meydana getirildiği ve PKK/KCK bağlantısının olup olmadığı araştırılmaktadır.

Olayla ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak devam etmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.