Bu haber kez okundu.

Pervari’de Güvenlik Korucuları Yemin Ederek Göreve Başladı
banner229

Siirt’in Pervari ilçesinde eğitimini tamamlan güvenlik korucuları yemin ederek göreve başladı.

Pervari ilçesinde eğitimleri tamamlanan güvenlik korucuları için Pervari Öğretmenevi toplantı salonunda yemin töreni düzenlendi.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı yemin töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Pervari İlçe müftülüğünden görevli personel tarafından Fetih suresi okunmasının ardından konuşma yapan Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, terörle mücadelede etkin ve kararlı adımların atılmasında büyük emek ve gayretiniz var, ülkemizde görev yapan bütün güvenlik mensuplarımıza müteşekkiriz, dedi.

Kaymakam Aydemir, Güvenlik korucularının önemli unsurlar olduğunu belirterek, “Ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaklaşık 50 bin güvenlik korucumuz bulunmaktadır. Jandarma ve polis teşkilatlarımızın haricinde terörle mücadeledeki üçüncü büyük gücümüzsünüz. Yerelden beslenen, yerele hakim olan önemli bir unsurdur. Sizler bizler için vazgeçilmezsiniz.

Terörle mücadele, sadece silahla dağda kovalamak değildir. Çünkü terör örgütlerinin yegane finansman kaynağı kaçakçılıktır, uyuşturucudur. Kötülüklerden elde edilen gelirdir ve bunu yapabilmek için de çocuğu, kadını, yaşlıyı, dini, etkin köken gibi her türlü aracı kullanır. Amaca ulaşmak için her türlü aracı mubah sayar.

Bugün maalesef anneler evlatlarını kaptırmışlar ve perişan olmuşlardır. Bu noktada hepinizin kendi mahallesinde, kendi ailesine sahip çıkarak bunu herkese anlatmamız lazım. Terörle mücadele topyekun yapılacak bir mücadeledir. Terörle mücadele her yerde olduğu gibi özellikle şehirde yapılmalıdır. Bizim anlayışımızda terörle mücadele her yerdedir.

Bu bölgenin insanlarını yoksullukla, sefaletle uğraşmaları çabasındalar. Kan ve kaos, onların besleme kaynağıdır. Devletimiz, hükümetimiz inlerine girerek, başlarını inlerinden çıkaramayacak duruma getirerek bu işi bitirmeye karar vermiştir. Bu duygularla yeni görevinizden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan İlçe merkezinde göreve yeni başlayan Kahraman güvenlik korucularına yeni görevlerinde başarılar dileyip Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ile birlikte güvenlik korucularıyla hatıra fotoğrafı çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.