Bu haber kez okundu.

PERVARİ VE ŞİRVAN BELEDİYE BAŞKANLARI  ÇETİN HES BARAJINI ZİYARET ETTİ
banner229
Siirt ve çevre illerin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip, Şirvan ve Pervari İlçe sınırları içinde, Botan Nehri üzerinde Türkiye’nin ilk asfalt çekirdekli dolgu barajı olan Çetin Hes’ in yapım çalışmaları devam ediyor.
    Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ve Pervari AK Parti İlçe Bakan vekili Lokman Özcan ile birlikte yapımı devam eden Çetin Hidroelektrik Santrali'ni ziyaret ederek, proje müdürü Emre Erdoğan'dan brifing aldılar. Erdoğan, Ülkemizde ilk defa asfalt çekirdekli dolgu barajının Siirt il sınırları içinde yapıldığını ifade ederek, “Barajın inşaat çalışmalarında çevre köylerimiz dahil şuan itibariyle bin kişi istihdam ediliyor.
    Pervari ve Şirvan ilçe sınırlarında yer alan baraj çekirdek asfalttan, ön ve arka kısmı ise kaya dolgu olacak. Yatırım bedeli, 1.5 milyar TL olarak belirlenmiştir. Baraj yapım çalışmalarımız hızla devam etmektedir. “dedi.
    Çetin Barajının Norveç firmasının Ülkemizde yaptığı en büyük HES projesi olduğunu ifade eden Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Alkumru ile birlikte Çetin ve Kirazlık, Pervari ve keskin barajlarının tamamlanmasıyla birlikte Siirt’ in Enerji merkezi ile birlikte göller bölgesi olacağını belirtti. NTF Yapım İnşaat sorumlusu Pervari İle Şirvan İlçelerimize ÇETİN HES Gurubu olarak Ekonomik yönden katkılarının ne olacağı konusu ve Projenin gerçekleşme aşamalarında yapılacaklar hakkında detaylı bilgiler verdi.                    
    Başkan ÖZCAN Çetin HES Baraj Yönetimine Pervari Belediye Başkanı ve Şirvan Belediye Başkanı olarak imkanlar dahilinde Başkanlık yetkilerini kullanarak sizlere her konuda destek olmaya hazır olduklarını ifade ettiler.
  Çetin-1 ve Çetin-2 enerji santrallerinden oluşacak Hes’ te: Çetin-1 Baraj Santrali 401 MW kurulu güce ve yıllık 1100 GWH üretime; Çetin-2 ise, 116 MW kurulu güç ve yıllık 300 GWH üretime sahip olacak. Böylelikle toplam 517 MW kurulu güç ile Statkraft firmasının ülkemiz ’deki en büyük enerji yatırımı olma özeliğini taşıyor. Çetin HES, Siirt ili büyüklüğünde 6 ilin elektrik ihtiyacını karşılamaya yeterli kapasitede bir enerji tesisi olacak.


Anahtar Kelimeler:
SiirtPervariBelediyeBaşkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.