Bu haber kez okundu.

Pervari İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı
banner229

Pervari Kaymakamlığı ile Pervari Belediye Başkanlığı organizesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Pervari ilçemizde kutlandı.

2016 yılında gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı yüce Türk Milletinin kazandığı zaferin 3. yıl dönümü Pervari ilçemizde de kutlandı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik etkinlikleri binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile başladı.

Belediye meydanında devam eden programda şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan günün anlam ve önemine binaen birer  konuşma yaptılar.

Pervari Kaymakamı Musa Aydemir yaptığı konuşmada; “Tarihimizden aldığımız güç, damarlarımızdaki asil kan, candan da kıymetli vatan sevgisi var oldukça bu bayrak inmez, bu topraklar geçilmez, göğsümüz delinmez, şehitlerimiz ölmez, bu vatan bu millet bölünmez!..

Bir karış toprağı uğruna canından vazgeçmeye hazır bizler 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde milli egemenliğimizi, demokrasimizi, sevdiklerimizi, değerlerimizi hedef alarak çocuk, genç, yaşlı, kadın, engelli, masum, sivil gözetmeksizin kendi tüfeklerimiz ile bizlere sıkılan mermileri, kendi tanklarımız ve kendi uçaklarımız ile bizlere atılan bombaları unutmayacağız, unutturmayacağız!..

Tarihimizin hangi dönemi olur ise olsun, içeriden yada dışarıdan kim olursa olsun bizler, seksen bir milyon ve dahası millet olarak, bayrak olarak, vatan olarak, devlet olarak bir olacağız, bir kalacağız!..

Fetönün hain darbe girişiminde ve tüm milli mücadelelerimizde şehit olan 251 canlarımıza, ve tüm gazilerimize saygı, sevgi ve şükranlarımı sunarak, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi zaferimizi kutluyorum." Dedi.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan yaptığı konuşmasında,15 Temmuz'da ülkenin bütünlüğüne, demokrasiye ve Cumhuriyete FETÖ'cü teröristlerce yapılan hain darbe girişimine karşı tanklara ve mermilere göğsünü siper eden ve şehit düşenlere sahip çıkmanın bir vefa borcu olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Başkan Özcan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, halkımızın üstün cesareti ile bu ihanet girişimi engellendi.

O gece adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşlarımız, 15 Temmuz'da dünyada eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi destanı yazdı. Türk milleti darbe girişimini devlet ve milletin güçlü iradesiyle engelledi. Türk milletinin bu direnişi, yeni nesiller tarafından iyi bilinmeli, idrak edilmeli." diye konuştu.

Program İlahiler, şiir dinletileri sinevizyon gösterileri ve gece yarısı okunan Selalarla birlikte etkinlik sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.