Bu haber kez okundu.

Pervari Balı'nda Sahte Alarmı
banner229
Pervari Balı'nın taklitlerinin piyasaya sürülmesi üreticiler arasında paniğe yol açtı.
Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Faik Ete, sahte bal iddialarının Pervari Balı'nın kalitesi ile ismini ve rağbetini düşürmesinden yakındı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na ülke genelinde sahte bal konusunda ihbar ve şikâyetlerin artması üzerine yapılan denetimlerde, satılan balların büyük bir çoğunluğun sahte olduğunun tespit edilmesi üreticiler arasında tepkilere yol açmıştı.
 Pervari Balı adı altında İran kaynaklı olduğu ileri sürülen şekerli balın piyasada satılmaya başlanması Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.
  Pervari Balı'nın taklitlerinin piyasaya sürüldüğünü belirten Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Faik Ete, halkı sahtecilik yoluyla kandırarak haksız kazanç elde etme peşinde koşan bir takım kişi veya firmalara kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı.
Faik Ete, "Tüketicinin haklarını ve sağlığını korumak temel görevimizdir. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Pervari Balı'nın kalitesini yükseltip halka sunmak hedefindeyiz. Ancak son günlerde Pervari Balı adı altında piyasaya sahte bal sürülmektedir. Bu nedenle çok üzülüyoruz. Bizim ürettiğimiz ballar yurt içi ve yurt dışında nam salmış ve bin bir hastalığı cevap vermektedir. Bu iddialar balımızın kalite, ismini ve rağbetini düşürüyor. Sahte balı önlemeye çalışacağız ve müsaade etmeyeceğiz.
Pervari Balı'na analiz alınıp, sonucu olumsuz olan balın ilgili olarak şahit numunelerin analizlerinin yapılmasını ve söz konusu firmalar hakkında hukuki işlemlerin başlatılması istiyorum" dedi. Pervari Balı'nın sadece Türkiye'de değil, yurt dışına da pazarlandığını ifade eden bal üreticisi Kasım Akbur ise, "Kaliteli bal üretme hedefindeyiz. Hedefimiz yurt içi ve dışında iyi kaliteli bal sunmaktır" dedi.
Üretici Faruk Elinç ise, "Pervari Balı adı altında Siirt'te satılan İran balının satışını durduralım. İran'dan gelen balın Pervari Balı adı altında satılmasını kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
SiirtPervari BalıSahte Bal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.