Bu haber kez okundu.

Pandemi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Başkanlığında Pandemi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Resul Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Tuğan, Pandemi kurulu üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katıldı.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğünce Covid-19 salgınına karşı İlimizde yürütülen çalışmalar ve salgın ile ilgili güncel istatistiki verilere ilişkin sunum yapıldı.

Toplantıda, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları  değerlendirilirken, Koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla; düğün, nikâh, nişan, sünnet düğünü, kına gecesi gibi vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bir araya geldikleri etkinliklere ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun 02.09.2020 tarihli toplantısında alınan tavsiye kararı, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve içişleri Bakanlığımızın genelge emirleri doğrultusunda alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Toplantıda kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, il genelinde denetim ve filyasyon çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yaparak,  covid-19 salgınıyla mücadelede farkındalık oluşturulmasının önemine değindi.

Siirt il genelinde Covid-19 salgını ile daha etkin bir şekilde mücadele sürecinin başladığına dikkat çeken Vali Hacıbektaşoğlu, denetim ve filyasyon çalışmalarında görev yapan sağlık, kolluk ve tüm görevli personele teşekkür etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan Maske, fiziki mesafe ve temizlik, kurallarına ve alınan tedbirlere uymak, salgınla mücadeledeki başarımızı artıracaktır.” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.