Bu haber kez okundu.

Pamuk Hasadı Yapıldı
banner229

Siirt merkeze bağlı Pınarca köyünde pamuk hasadına katılan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Sabri Tan, Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Abdusselam Ertaş, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ve çiftçilerle beraber yılın ilk pamuk hasadı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Sabri Tan, 2018 yılında destekleme fiyatlarındaki artış ve havza bazlı üretim modeli kapsamında önemli girdilerde mazot ve gübre destekleme ücretlerinde yapılan iyileştirmelerin, çiftçileri yeniden pamuğa yönelmesini sağladığını ifade etti.

Daha önceki yıllarda kentte geniş alanlarda üretimi yapılan pamuk ekiminin, çeşitli sebeplerden dolayı terk edildiğini söyleyen Tan, "Pınarca köyünde yaklaşık 900 dönümlük bir hasat gerçekleştirilirken, Kurtalan ve Siirt’te 2 bin 500 dekarlık pamuk dikili alanı bulunmakta.

Son zamanlarda Bakanlığımız tarafından pamuk ekimini teşvik etmek için 44 TL gübre ve mazot desteği sunulmaktadır. Fark ödemesi şeklinde de kilogram başına 80 kuruş gibi bir destek verilmektedir. İlimiz coğrafi koşullar bakımında pamuk ekimine müsait bir bölgedir.

Geçmiş yıllarda pamuk ekim alanlarında azalma olmasına rağmen, yeni çeşitlerimiz ve Bakanlığımızın teşvikleriyle pamuk ekim alanlarını arttırmayı hedefliyoruz. Bu günkü pamuk hasadının ilimize, çiftçimize hayırlı, bol bereketli mahsuller getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.