Bu haber kez okundu.

Özel Umut Yolu Rehabilitasyon Merkezinden Muhteşem Engelliler Günü Kutlaması
banner229

Veysel Karani Beldesinde bulunan Özel Umut Yolu Rehabilitasyon Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler gününü coşkuyla kutladı.

Veysel Karani Beldesinde düzenlenen etkinliğe Baykan Kaymakamı Belediye Başkanı Emin Bağlı, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç, Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün, Atabağı Belde Belediye Başkanı Tayyar Lale, Jandarma Bölük Komutanı Furkan Kasap,Kızılay Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç,Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan, AK Parti eski il başkanları Şefik Erden, Bayram Kızılay ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Özel Umut Yolu Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Behçet Ersüs günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören yaptığı konuşmada,AK Parti hükumetleri döneminde bütçede en büyük payı engellilerin aldığını cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal devlet gereğince en büyük bütçeyi engellilere sağladığını belirtti. 

Ören,İlimiz ve bağlı ilçelerinde 2022 yılı verileri dikkate alındığında; Toplam Engelli sayısı: 8774 ayrıca 3492 engelli bireye evde bakım kapsamında 108.748.180,00 Türk lirası, 5282 engelli bireye 2022 sayılı yasa kapsamında 64.336.741,00 Türk lirası olmak üzere toplamda; 173.084.921,00 Türk lirası ödendiğini söyledi.

Ören , ayrıca 2022 yılında 1.230 aileye 24.262.222,00 Türk Lirası Sosyal Ekonomik Destek(SED) kapsamında ödeme yapıldığını ifade etti.

Ören, AK Parti hükümetleri döneminde engellilerin Sporda,sanatta, eğitimde büyük başarılar elde ettiğini ve her alanda var olduklarını gösterdiler.

Her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu engellilere sahip çıkmak gerektiğini ifade ederek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Siirt Kızılay Engelsiz Başkanı Bekir Özdeniz’in yapmış olduğu konuşmada; son yıllarda engelli bireylerin güzel yerlere geldiğini ve büyük başarılar elde ettiğini belirterek, AK Parti hükümetinin ve STK’larında engellilere büyük destek verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından okulun tanıtımını yapan slayt gösterisinin ardından engelli bireylere hazırlanan hediyeler Baykan Kaymakamı Belediye Başkanı Emin Bağlı tarafından verildi.

Okul öğretmenleri ve engelli bireyler tarafından hazırlanan işaret dili slayt gösterisi izlettirildi.

Pasta kesiminin ardından, trafik gösterimi,zeybek gösterisi, dans gösterisi ve engelli bireylerin söylemiş olduğu şarkılar salondaki misafirleri coşturdu.

ENGELLİ BİREYLERİN YEMİN TÖRENİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Veysel Karani Jandarma Bölük Komutanlığında eğitimlerini alan engelli bireyler için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreninden önce engelli bireylerin aldıkları eğitimlerin görüntüleri etkinliğe gelen misafirlere izlettirildi.  

Engelli bireylerin yemin töreni salonda bulunan protokol üyeleri ve aileleri tarafından ayakta alkışlandı.  Yemin eden engelli bireylerin terhis belgeleri Baykan Kaymakamı Belediye Başkanı Emin Bağlı, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve Jandarma Bölük Komutanı Furkan Kasap tarafından verildi.

Engelli bireyler yemin töreninin ardından çalınan şarkı eşliğinde halay çekerek coşkuyla kutladılar.


























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.