Bu haber kez okundu.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uz.Dr. Abdullah Sarı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uz.Dr. Abdullah Sarı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dr.Abdullah Sarı mesajında;3 Aralık’ın toplumun önemli bir kesimini oluşturan engellilerin istek ve ihtiyaçları ile sorunlarına dikkat çekilmesi, bu konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması bakımından önemli bir gün olduğunu, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engelliler ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğudur.

Engelli vatandaşlarımızın özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içerisindeki engeller kaldırılarak, toplumsal yaşama katılımlarının hayatımızı daha da güzelleştireceğine yürekten inanıyoruz dedi.

Engellilerin yaşadığı sorunların çözümü, bu problemlerin tanısından iyileştirilmesine, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere, sosyal yaşam alanlarının düzenlenmesinden özel yaşam alanlarındaki koşulların iyileştirilmesine kadar kapsayıcı bir anlayışla ele alınmasını gerektirmektedir.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın, ailelerine destek olmanın, sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmanın bir insanlık görevi ve ortak sorumluluğumuz olduğu asla unutulmamalıdır. Aşılamayacak hiçbir engel yoktur, yeter ki kalplerde engel olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve yaşantılarında kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.