Bu haber kez okundu.

Özel Harekat Polisi Afrin'e Dualarla Uğurlandı
banner229

Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesinde görevli özel harekat polisi, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla bölgeye uğurlandı.

Duaların okunup, kurbanların kesildiği törenin ardından 2 kilometrelik araç konvoyu oluşturuldu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Özel Harekat polisi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na takviye olarak bölgeye gönderildi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü binasında düzenlenen törene, Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, Vali Yardımcıları Yunus Koç, Aziz Onur Aydın, Jandarma Alay Komutanı Kemal Benek, Cumhuriyet Baş Savcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muarat Erman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Siirt Valisi Ali Fuat Atik halkın kahraman asker ve polisine sonuna kadar güvendiğini söyledi.

İki hafta önce Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından kahraman komandoları Afrin'e uğurladıklarını anımsatan Atik, şöyle konuştu:"Şimdi de sıra kahraman Türk polislerimizde, kahraman özel harekatçılarımızda. Suriye'deki terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditleri kapsamında TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonda sizlere çok büyük görevler düşüyor." dedi.

Atik, dualarının harekatta görev alan güvenlik güçleriyle olacağını belirtti. "Ülkemize yönelen tehditleri her zaman kahraman askerimizle, kahraman polisimizle bertaraf etmeyi bildik. Bundan sonra da sizin gibi kıymetli evlatlarımızla, kardeşlerimizle bu işin de üstesinden geleceğiz." ifadesini kullanan Atik, Türkiye'nin her türlü terörist unsura karşı amansız mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

 İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua edildi. Törende Zeytin Dalı Harekatı'nda görevlendirilen  özel harekat polisleri için kurban kesildi.

Ardından arkadaşları ile tek tek kucaklaşarak otobüse binen özel harekat polisleri, tekbirler eşliğinde yola çıktı.

Özel harekat polisleri araçlarla uğurlayan çok sayıda vatandaş, Siirt girişine kadar polisleri yalnız bırakmadı.

Siirt- Kurtalan karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Özel harekat polislerinin otobüslerle geçişi sırasında evlerinden ve iş yerlerinden çıkan bazı vatandaşlar, el sallayarak ve Türk bayrağı açtı.

Polisleri uğurlamaya gelen Siirtli bir esnaf, uğurlama törenine yetişebilmek için iş yerini kapattığını belirterek, "Bugün Afrin'e özel harekat polislerimizi uğurluyoruz. Rabbim onların yardımcısı olsun, inşallah oradaki terörün kökünü kazıyıp, kazasız belası memleketlerine dönerler" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli ali çaycı 6 yıl önce

Allah yar ve yardımcınız olsun Allah her attığınız adımın emeği boşuna gitmessin alla reis i başımızdan eksik etmessin Allah sizi korusun ya rabbim