Bu haber kez okundu.

ÖZEL ASEMA HOSPİTAL 'DAN TIP BAYRAMI MESAJI
banner229
Siirt Özel Asema Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İhsan Erzurumlu , 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesajı yayınladı.
Siirt Özel Asema Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İhsan Erzurumlu yayınladığı mesajında, hekimlik mesleğinde alınan manevi hazın yerini hiç bir şeyin dolduramayacağını belirtti.
Hekimlerin insan sağlığını düzene sokmak için düzensiz yaşadığının altını çizen Erzurumlu, hekimlerin değerinin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini de savundu.
Erzurumlu, mesajında şunları kaydetti: “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’ adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir. Tıp Bayramı ilk kez, 1. Dünya Savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlanmıştır.
Tıp, insanın korunması ve tamir edilmesiyle uğraşan meslek dalıdır. Bu meslekte insanların sağlığını düzene sokmak için düzensiz yaşamak zorunda kalınır. Mesleki ehliyet almak için uzun yıllar eğitim alınır. Hekimlik mesleğinde manevi olarak alınan hazın yerini hiçbir şey tutamaz. Hekimlerimizin büyük fedakarlıkla gecelerini gündüzlerine katarak çalışmaya devam ettiğini herkesin bilmesi gereklidir.
14 Mart Tıp Bayramı büyük fedakarlıkla hizmet veren hekimlerimizin hayatımızda ne kadar önemli bir yerleri olduğunu bize hatırlatan önemli bir gündür. Hekimlerin değerini sadece bir gün değil her gün hatırlamamız gerekmektedir çünkü onlar olmasaydı bu dünyada sağlıklı yaşamak da mümkün olmazdı.
Tüm hekimlerin ve sağılık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.