Bu haber kez okundu.

Özel Asema Hospital'da 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği
banner229

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında ÖZEL ASEMA HOSPİTAL’da etkinlik düzenlendi.

Hastanede düzenlenen programa, ÖZEL ASEMA HOSPİTAL Başhekimi Uz. Dr. Taşkın Tuna Özkılıç, Genel Müdür Necmettin Fırat ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Helaloğu ile birlikte topluca doktor odalarını gezerek, Doktorlara ve çalışan hemşirelere karanfil takdim ederek, 14 Mart Tıp Bayramlarını gününü kutladılar.

Özel Asema Hospitala Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ordu, başta hastane çalışanları olmak üzere tüm sağlık görevlilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Ordu, "Hastanemiz sadece Siirt değil, bölge halkının da sağlık ihtiyaçlarına cevap veriyor. Sağlık sektöründe uyum çok önemli. Özel Asema Hospital'daki hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık personelimiz bu uyumu çok iyi yakaladı

El birliği ile hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için büyük bir özveri,fedakarlık ve sabırla görevlerini yerine getiriyorlar.Dünyanın en kutsal,saygın görevini yerine getiren tüm hekim ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" dedi.

ÖZEL ASEMA HOSPİTAL Başhekimi Uz. Dr. Taşkın Tuna Özkılıç, yaptığı açıklamada, "Tıbbın amacı insanlara daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam sunmaktır. Özellikle son yıllarda tıp alanında meydana gelen önemli gelişmeler sayesinde hastalıkların tanı ve tedavisinde yeni yöntemler geliştirilmiş, böylelikle insan yaşamının uzatılması ve yaşam kalitesinin arttırılması konusunda önemli yol alınmıştır.

Bugün bilim insanlarımızın yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptıkları başarılı çalışmaların Tıp bilimine katkıda bulunması hepimize kıvanç vermektedir. Tüm bu olumlu gelişmelere karşın, doktorlarımız, sağlık personelimiz ve hastalarımız yönünden bakıldığında verilen hizmetin henüz istenilen düzeye ulaştığını söylemek güçtür" dedi.

ÖZEL ASEMA HOSPİTAL Başhekimi Uz. Dr. Taşkın Tuna Özkılıç, "Şuna kesinlikle inanıyorum ki, ülkemizdeki hekimlik hizmet kalitesi dünyanın en ileri ülkelerini aratmayacak seviyededir. Fakat verilen bu hizmet kalitesinin çoğu zaman hastaya yansımasında bazı engeller olduğunu hepimiz biliyoruz.

Hastaneye gelen vatandaşlarımız yoğunluktan dolayı çoğu kere daha hekimin önüne çıkmadan belli safhalarında yorulmakta, daha sonra da en ufak bir pürüzde suçu ve öfkeyi hekime yöneltmektedir. Bu sorunlardan ziyade bizim için asıl önemli olan şeyin son yıllarda bazı özelliklerimizi kaybettiğimiz ve bazı değerlerden uzaklaştığımızdır.

Bunlar hiç bir zaman değişmeyen deontolojik kurallar ve etik değerlerdir. Biz bu değerlere ne kadar bağlı kalırsak, ne kadar yaşatıp geleceğe aktarırsak inanıyorum ki bu bayramlar bizim için o kadar değer kazanacaktır. Kısacası, bir gün yerlerimize gelecek genç arkadaşlarımıza bırakacağımız en önemli şeyin bu değerler olduğunu düşünmekteyim.

6 yıl uzun ve zor bir eğitimden geçerek bilgi ve becerilerinizi insan sağlığının korunması ve hastaların iyileşmesine adayarak, zaman ve mesafe kavramı olmadan özveriyle çalışan bütün hekimlerin, Atatürk’ün kendisini emanet ettiği meslektaşlarımın Tıp Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.