Bu haber kez okundu.

Osman Ören, "TYP Kapsamında Okullara 550 Kişi Alınacak"
banner229

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı İşkur İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okulların temizliğinde görevlendirilmek üzere 550 kişi işe alınacak.

AK Parti Milletvekili Osman Ören’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğünde/Okullarda çalıştırılmak üzere 550 kişilik Toplum Yararı Programı (TYP) kontenjanı aldı.

AK Parti Milletvekili Osman Ören yaptığı açıklamada, Okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldığını, Ankara’da bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucunda Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde/Okullarda çalıştırılmak üzere 550 kişinin istihdam edileceğinin müjdesini verdi.

İlimizde bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğünde/Okullarda çalıştırılmak üzere 550 kişilik Toplum Yararına Projeden bir kullanım hakkı tanındığını belirten Ören, bu işin kalıcı bir iş olmadığını, bizim derdimiz toplum yararına projelerinden faydalananları kalıcı istihdama yönlendirmektir. İş Kur bunun çalışmasını da yapıyor” diye konuştu.

Ören, ayrıca geçtiğimiz günlerde Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırmak üzere geçici süreli Toplum Yararına Programı uygulaması bulunduğunu, şu anda merkez ve ilçelerde toplam 1600 kişinin işlemleri bitirilmiş ve bu kişilerin işe başladığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.