Bu haber kez okundu.

Osman Ören, Siirt Arkeoloji Müzesinin 2023 Yılı Yatırım Programına Alındığını Müjdeledi
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Arkeoloji Müzesinin 15 Ocak 2023 tarih 32074 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak “ 2023 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Karar ” yürürlüğe konulduğunu duyurdu. 
Milletvekilimiz Osman Ören Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada; Siirt Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmak üzere eski Valilik binası (Hükümet Konağı) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmişti.
Siirt Arkeoloji Müzesi 15 Ocak 2023 tarih 32074 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak “ 2023 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Karar ” yürürlüğe konulmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, binanın restorasyon ve onarım çalışmaları başlatılacaktır.
Siirt tarihinin M.Ö. 12 binli yıllara dayandığı yapılan kazılarda kendeni göstermiştir. İlimiz sınırları içinde Türbe, Başur, Çattepe Höyük kazısı ile Güsir Höyük’te yapılan kazı çalışmaları neticesinde çıkarılan Arkeolojik eserler Siirt’te Müze olmadığından Mardin, Batman ve Hasankeyf Müzelerinde sergilenmektedir. 
Yaptığımız görüşmeler ve girişimler neticesinde Yatırım programına alınan müzemiz sayesinde çıkarılan Arkeolojik eserler  Siirt Arkeoloji müzemizde sergilenecektir.
İlimize Hayırlı olsun ifadelerini kullandı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.