Bu haber kez okundu.

Osman Ören, Döneminde Siirt’e Yapılan Yatırımları Anlattı
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt’e görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek, 2 Dönem boyunca yaptığı hizmet,yatırım ve projeleri anlattı.Ören, eğitimden sağlığa ulaşımdan ekonomiye birçok önemli yatırımların yapıldığı söyledi.
AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, gazetecilere biraraya gelerek, kente yapılan yatırımları değerlendirerek,
Türkiye'nin 14 Mayıs'ta tarihi bir seçime girdiğini, ülkede istikrarının devamı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü destek verilmesini isteyen Ören, il genelinde de AK Parti'li adaylara tam destek verdiklerini aktardı. 

AK Parti hükümeti olarak kendi döneminde, Siirt'e büyük yatırımlar yaptığını anlatan Ören, Siirttimizin çok değerli basın mensupları, öncelikle davetimize icabet etiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizleri saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İki dönemdir ilimize hizmet eden bir kardeşiniz olarak sizlere yaptığımız hizmetlerden bahsetmek istiyorum.

Bu vesile ile ilimize hizmet eden geçmişten bugüne kadar tüm siyasetçilerimize,bizimle yol yürüyen ,destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum,vefat edenlere Allahtan rahmet kalanlara sağlık diliyorum. Kıymetli basın mensupları çoğunuz az çok beni tanıyorsunuz çocukluğum, gençliğim ,öğretmenliğim, vekilliğim hep sizlerin ve aziz milletimizin yanında geçti.

Geçmişimde bilinmeyen,muamma olan bir şey yok,aynı sokakları, aynı havayı teneffüs ettik. Siirt’te yaşamış,yaşayan aşağı yukarı tüm ailelerin çoğunu tanırım,onlar beni tanır,çocukluğum ve gençliğimde nasılsam şimdide öyleyim,değişmedim kimseye zarar vermedim hep faydalı olmaya çalıştım kendi çabamla,tırnaklarımla buraya kadar geldim.

Siyasetle uğraşan herkesin çok istediği ama Çok az insana nasip olan ve bir hizmet olarak gördüğüm vekilliği iki dönem Rabbim nasip etti. Kibirlenmeden,toplumdan uzaklaşmadan,çatışmadan memleketime sadece hizmet ve eser kazandırmaya çalıştım. Her siyasetçinin yaşadığı tüm sıkıntıları,haketmediğimiz tüm dedikoduları sineye çektim. Merkezi hükümetin,yerel kurumların yaptığı tüm ihalelerin ,kpss ile,kura ile ,mülakat ile alınan tüm alımların yanında bizim ismimizi koydular, Bürokratların yaptığı tüm olumsuzlukları bize mal ettiler.

Bizden habersiz bizim ismimizi kullanan herkesin hamisi yaptılar. Uçan kuşun hesabınıda bize yazdılar.Kendi çabasıyla çalışıp emek veren kendi hakkıyla puanıyla,becerisiyle ve kurada kazanan tüm atamaların arkasında bizi gösterdiler .

Ülkemizin en zor coğrafyasında işsizliğin yüzde 40’lara çıktığı en genç nüfusa sahip ilk üç ilden birisi olan ve son 40 yılı terör yüzünden İnsan ve sermayesi batıya göç etmek zorunda kalan,tarımda ,eğitimde ,sağlıkta ,ulaşımda ve tüm sektörlerde en dibi yaşayan demorileze olan bir toplumda vekilik yapmanın ne kadar zor ve önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Buna rağmen insanıma ve memleketime olan sevgimden dolayı  çalıştım.

Sadece sevgimi değil ,ailemi ve sevdiklerimi ihmal ederek tüm zamanımı harcadım,dertleriyle ,hastalıklarıyla ,kazalarıyla ,bireysel sıkıntılarıyla uğraştım,hükümetimizin tüm kaynaklarından istifade etmek için kapı kapı dolaştım memleketimizin faydasına olacak her şeyin peşine düştüm. Sahipsiz memleket denilmesin diye gece gündüz koşuşturdum. Benimle beraber yol yürüyen tüm arkadaşlarım buna şahitlik ederler. Her vicdanlı hemşerim buna şahitlik eder.

Ören,sonuçta siyaset yapıyoruz ve bunu yapan sadece ben değilim,farklı partilerde siyaset yapan ve kendi partimizde siyaset yapan ve sonuçta bir yerlere gelmek isteyenler var ve bu doğal haklarıdır süreç bu şekilde devam eder bunu yaparken gerçekten kendine ,becerisine ,potansiyeline güvenerek yapanlar var bunlara saygı duyuyorum,ancak bunun tersine hiç bir özelliği olmayan sadece karşısındakileri eleştiren bel altından vurmaya çalışan ,iftira ,yalan dolan ile bir yerlere gelmeye çalışanlar var.

Maalesef insanlara hizmet etmenin bir aracı olan siyaset kurumunun itibarını zedeleyen bu zihniyeti bozuk insanlardır.Bizde böyle insanların iftiralarına ve hezeyanlarından nasibimizi aldık. Bir şahsı bir şeylerle itham etmek için o şahısta itham ettiğimiz fiillerin izleri olması gerekmektedir. Eğer isnat edilen ile izhar olunan aynı ise o fiili yapmış olduğu konusunda dile getirilen ithamlar bir yerde buluşur. Fakat isnat edilen ile izhar olunan aynı değilse ortada kocaman bir soru işareti hatta yalan vardır. Adil olan bir sorgulama şu hakikat üzerine bina edilmediği müddetçe hakikate ulaşmak kolay olmayacaktır. (Hz. Yusuf'un hırsızı bulması da bu ölçü üzerindendir.)

Ben Osman hoca olarak babasının alın teri ve  helal lokma ile büyüyen kul hakkının ne olduğunu,beytülmalın ne kadar ağır bir yük olduğunu ve sonuçta hem bu dünyada hemde hesab gününde bedeli olacağını bilen birisiyim bunlardan hep uzak kaldım. Fakir fukaraya,hastalara ve özellikle öğrencilere burs için bir çok işadamının kapısını çalmış yardım talebinde bulunmuşum ama asla kendime sermaye oluşturmamış ve bundan Allah’a sığınmışım.Buna rağmen bu konularla ilgili iftira atan ve bunlara inanları Allah’a havale ediyor,hakkımı helal etmiyorum.

Değerli basın mensupları Siirt’te elimden geleni yapmaya çalıştım hep eser ve hizmet peşinde koştum her alanda başarı ortaya koyduk,eğitimden ,sağlığa,kültürden spora,tarımdan ulaştırmaya,alt yapısıyla üst yapısıyla köylerimiz ,beldelerimiz ,ilçelerimiz ve merkez bunlardan faydalandı.

Söz verdiğimiz her şeyi yapmaya çalıştık,yaptık eksik kalanlarıda bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın yapacağına inanıyorum.Bu saatten sonrada ilimizle ilgili bize ne düşüyorsa Nerde ihtiyaç olursa her zaman destek vermeye hazırız.

Osman Ören Siirt'in kanayan yarasından biri olan Vakıflara ait işhanında kendi döneminde yapmış olduğu girişimleri sonucunda Siirt'e kazandırdıklarını belirterek,geçmiş dönemlerde 5 kez ihaleye çıkmasına rağmen kimsenin talip çıkmadığını ihalesi yapıldıktan sonra kıymeti daha çok arttığını belirtti.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de Botan Vadisi Milli Parkının kendi döneminde ilimize kazandırdığı büyük eserlerden biri olduğunu belirterek, Botan Milli Parkı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacağını söyledi.

Ören, Botan Vadisi Milli Parkı'nın, merkez köyleri Tillo ve Eruh ilçe sınırları arasında 29 kilometrelik bir bölümü kapsadığını sözlerine ekledi.

Ören, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Burada mütevazilik yapmayacağım. Birçok hizmetin yüzde 90'nına ben sebep oldum. Bazıların ayıplarını, açığını ben kapattım, yapılan çalışmalar ortadadır. Ben belediye değilim ama belediyecilerden daha çok iş yaptım bu memlekette. Her tarafta eserim var. Siirt'in girişinden tutun çıkışına kadar hatta tüm ilçelerde Osman Hoca'nın eserleri var. Ancak bunları bu memleket için dertlenen yapar, dava adamı yapar. Tüm bu hizmetlere de millet şahit. Siz dedi kodu yapanlara değil sessiz çoğunluğa bakın. Onlar bu hizmetlerimizi biliyor."

OSMAN ÖREN'İN 24 HAZİRAN 2018 - 27 NİSAN 2023 ARASINDA YAPMIŞ OLDUĞU İCRAATLAR

Bakan, Bakan Yardımcısı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı,

Daire Başkanları vs. Üst düzey Bürokrat

Ziyaret ve Telefon Görüşmeleri:

  • Bakanlar : 960

  • Genel Müdür ve Yardımcıları : 1215

  • Daire Başkanları : 1124

  • Muhtelif Bölge Müdürleri : 895

  • Muhtelif İl ve Kurum Müdürü : 1412

24 HAZİRAN 2018 - 29 NİSAN 2023 ARASI 1770 GÜNLÜK İCRAATLAR

Muhtelif talepler, Hemşehri ziyaretleri:

  • İl-İlçe Teşkilatlarımız, Belediye Bşk ve vatandaşlarımızdan gelen kayıtlı talepler: 28.720

  • Bu 28.720 taleple ilgili geri dönüş, bildirim, takibat vs. için ilgili kurumlarla en az 65.000 telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

  • TBMM’de kayıtlı ziyaretçi sayımız: 8.000 kişi

  • TBMM dışı ziyaretçi: ? ?

  • Hemen hemen her hafta Siirt seyahatim: 268 kez

  • Günlük yaklaşık telefon görüşmesi: 250-350 arası

12 bin 500 yıllık zengin tarihi, doğal güzellikleri, tarımı, sanayisi, ticaret hacmi ve kültürü ile önemli bir coğrafyada yer ilimize hükümetimiz döneminde ulaşımdan eğitime, sağlıktan enerjiye, adaletten güvenliğe ve toplu konutlardan sosyal yardımlara kadar her alanda yatırım yapılmıştır.

Türkiye'ye     kazandırılan     eser ve     hizmet siyasetinden     ilimiz payını     en yüksek     oranda almıştır ve almaya da devam edecektir. Ülkemizi Türkiye Yüzyılına hazırlarken, bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine koyarak hedeflerimizi aşmaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkemizi her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz.

Siirt Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine Dönüştürülmesi

500 Yataklı Siirt Devlet Hastanesinin Yapım Çalışmalarının Start Alması

Özlemle beklenen Siirt – Şirvan – Pervari Yolunun Yapım Çalışmalarının Start Alması

Arkeoloji Müzesinin Yatırım Programına Alınması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Hizmet Binasının Temelinin Atılması

Kültür Sarayı Hizmet Binası (Yapım Çalışmaları Devam Ediyor)

Ağaç Müzesi (Yapımı Tamamlandı)

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hizmet Müdürlüğü (Tamamlanma Aşamasında)

İlimizde 5 Barajdan Ülke Ekonomisine …. TL değerinde büyük katkı sağlanmaktadır.

İlimizde Hayata Geçirilen ve Geçirilecek Projelerden Bazıları

  • Tıp Fakültesi

  • Recep Güldoğan (Kezer) Mesire Alanı

  • Emine Erdoğan Kent Ormanı

  • Tillo Tabiat Parkı

  • Tillo Kalesi Seyir Terası

  • Siirt Meydan (15 Temmuz Meydanı)

  • Yeni Valilik Binası

  • İl Özel İdaresi Binası

  • Yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası

  • Yeni SGK Binası

  • Yeni İş Kur Binası

  • Tillo İlçe Emniyet Binası

  • Eruh Kaymakamlığı Binası

  • Şirvan Kaymakamlığı Binası

  • Aile Sosyal Politikalar Binası olmak üzere ilimiz daha bir çok yatırıma kavuşturulmuş olup hükümetimizin ilimize destekleri hız kesmeden devam etmektedir.

  • Ayrıca Siirt – Kurtalan Demiryolu projesi ile ilgili girişimlerimiz de sonuç vermiş, ve 2023 yatırım programına alınması için onay verilmiş olup süreç devam etmektedir. Yakın zaman da ihaleye çıkılarak projenin start alması beklenmektedir.

Öte yandan eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla Ankara ve İstanbul'da öğrenim gören Siirt'in gururu ve umudu olan gençlerle gerçekleştirdiğimiz toplantılarla ve gerekse direkt bizlere ulaşmaları sağlayarak tüm talep ve sorunlarını çözmeye yönelik girişimlerimiz oldu.

Kendi imkânlarımız dahilinde 2000 öğrenciye burs sağladık. Özellikle yetim ve öksüz öğrencilerimizi hedefleyerek, onların eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı amaçladık.

Siirt'i tüm Türkiye'ye tanıtmak adına Meclisteki Milletvekillerine Siirt Fıstığı ve Siirt Bıttım Sabunu hediye ettik. Böylece, Siirt'in doğal zenginliklerini de keşfetmelerini sağladık.

EĞİTİM

Atatürk Anadolu Lisesi 20 Derslik, Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu 32 Derslik

6 Okulda toplam 116 Derslik ve 14 Lojman Yapımı Tamamlanmıştır.

-24 Okulda toplam 240 Derslik, 1 kapalı Spor Salonu ve 6 lojman yapımı devam etmektedir.

-10 Okulda toplam 140 Derslik ve 4 atölye yapımı keşif aşamasındadır.

Osman Ören, Siirt ilimizin tüm sorunlarını çözmek için görev yaptığım süreden bu yana kararlı bir şekilde Ankara'da, bakanlıkların kapısını bir bir dolaştık ve Siirt'in sorunlarını bakanlıklar nezdinde dile getirerek çözüm yolları için istişarelerde bulunduğunu belirten Ören, Bu çabalardan sonuç aldığımızı söylemekten mutluluk duyuyoruz. Siirt'in çeşitli alanlardaki sorunlarına çözümler bulunması adına birçok önemli adım atıldı. Bu adımlar arasında, ilimizdeki eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, tarım sektörüne destek sağlanması, turizm potansiyelimizin artırılması gibi pek çok konu yer almıştır.

Ören, Siirt'in gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Halkımızın istek ve taleplerini dikkate alarak, ilimizin geleceği için yapılacak her türlü çalışmanın içinde yer alacağız. Siirt'in bütün sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz". İfadelerini kullandı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.