Bu haber kez okundu.

Ortaçağ Dönemine Ait Olduğu Değerlendirilen Metal Meryem Ana Heykeli ve Metal Kase Ele Geçirildi
banner229

Ortaçağ dönemine ait olduğu değerlendirilen 10*4 ebatlarında (1) adet metal Meryem Ana Heykeli ve (1) adet 10*10 ebatlarında metal Kase olmak üzere toplam (2) adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığının Önlenmesi maksadıyla yapılan çalışmalar esnasında elde edilen duyumda; Kurtalan ilçesinde ikamet eden (2) şüphelinin çeşitli yollarla temin ettikleri tarihi eserleri Kurtalan ilçesine getirerek haksız kazanç elde etmek maksadıyla satacakları bilgisi alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kurtalan ilçesi girişinde şüphelilerin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanmalarını sağlamak maksadıyla yürütülen fiziki takip ve devamında icra edilen operasyon sonucu, (2) şüpheli şahıs  yakalanmış olup, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilerin üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramalar sonucu; Ortaçağ dönemine ait olduğu değerlendirilen 10*4 ebatlarında (1) adet metal Meryem Ana Heykeli ve (1) adet 10*10 ebatlarında metal Kase olmak üzere toplam (2) adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen tarihi eserler ele geçirilmiştir.

Olayla ile ilgili Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek, şüpheliler hakkında adli soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.