Bu haber kez okundu.

Ören ve Olgaç, Eruh-Fındık Yolu ve Tünel Projesini İnceledi
banner229

Siirt Milletvekili Osman Ören ve Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç,yapımı tamamlanan Zorava Köprüsü ve Eruh ilçesinde tamamlanan alt yapı ve üst yapı çalışmamaları ve yapımı devam eden Siirt’i Şırnak ile Mardin’e bağlayacak olan tünelleri yerinde incelediler.

Eruh ilçesinde ve ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulunmak üzere Eruh'a  giden AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av Ekrem Olgaç ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Siirt-Eruh kara yolundaki Zarova Çayı üzerinde inşa edilen 350 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki Zarova Köprüsü'nde incelemelerde bulundular.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Elevasyonları kutu kesitli betonarme, yüksek gövdeli kutu kesitli çelik kiriş, betonarme tabliyeli olarak inşa edilen köprüde her biri 1,5 metre genişliğinde 2 yaya yolu yer alıyor. “Köprünün kirişleri çelikten oluşuyor. Köprümüz bitti ve son rötuşları yapılıyor. Köprünün yakın zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağı ve köprünün açılmasıyla birlikte Siirt-Eruh Yolu Projesi de tamamlanmış olacağını belirtti.

Ören, tamamlan Zarova Köprüsü Siirt-Eruh yolunun geometrik ve fiziksel standartları yükselecek, trafik güvenliği ve sürüş konforu artacağını, yol, güzergahtaki yerleşim yerlerinin ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Zorava Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti İl BaşkanıAv. Ekrem Olgaç, “Bugün milletvekilimiz ve teşkilat üyelerimizle birlikte Eruh bölgesinde ulaşımla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledik.

Çöken yollarımızın çok hızlı bir şekilde yapıldığını kendimiz de gördük. 2014 yılında yapımına devam edilen 350 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde yapılan Zarova köprümüzün de son halini gördük. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde tahminen bir ay içerisinde burası halkın ulaşımına hizmetine tekrar girecektir. Temennimiz Eruh’ta barajdan kaynaklı mağduriyetinin ulaşımla giderilmesi. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Zorova köprüsünde yapılan incelemenin ardından Siirt-Eruh yolunun heyelanlı bölgesinde yapılan çalışmalar ile ilgili Firma yetkilisi Alişan Şerefoğlu’ndan bilgi alan Ören ve Olgaç oradan Eruh ilçesine geçtiler. Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi tarafından karşılanan AK Parti heyeti, başkanlık makamında Başkan Çiftçi tarafından ilçede yapılan hizmetler anlatıldı.

Başkan Çiftçi seçim öncesi vermiş olduğu bütün vaatleri bir bir gerçekleştirdiğini belirterek, kendisine destek olana AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av Ekrem Olgaç’a teşekkür etti. Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi daha sonra ilçede yapılan Alt yapı ve üst yapı çalışmalarını AK Parti heyetine gezdirdi.

TOKİ KONUTLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av Ekrem Olgaç ve Belediye Başkanı Cevher Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri TOKİ tarafından ilçede yapımı devam eden 2+1 ve 3+1 konutlarda incelemelerde bulunarak firma yetkilisinden bilgi aldılar.

TÜNELLERDE İNCELEME

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av Ekrem Olgaç ve yönetim kurulu üyeleri yapımı devam eden Siirt’i Şırnak ve Mardin’e bağlayacak olan Eruh-Fındık tünellerinde incelemelerde bulundular.

Yapımı devam eden Eruh-Fındık tünellerinin Siirt’i Şırnak ve Mardin’e bağlayacağını söyleyen Siirt Milletvekili Osman Ören, Geçen yıl yapımına başlanan Eruh-Fındık yol çalışması bizim sınırımızda olan 30 kilometreden oluştuğunu ve bu 30 Km. arasında 2 tünelimiz var. Tünellerimizden biri 2.200 Metre diğerinin ise 2 Bin metre olduğunu belirten Ören, yolun diğer taraf ile birleştiğinde 62 kilometreye tekabül ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla Siirt, Şırnak, Mardin ve Van arası ulaşımın 2 saat kısalacağını belirten Osman Ören, şöyle konuştu: Siirt-Eruh ve oradan Güçlükonak üzerinden Cizre'ye bağlayacak olan yol ve tünel bağlantısı, Dargeçit üzerinden Mardin'e bağlayacak. Biz bu bölge insanı olarak terörden çok çektik. 40 yıldır terörden dolayı burada yapılmayan yatırımlara başlandı.

Yol medeniyettir. Medeniyetin olduğu yerde hareket olur, ticaret artar. İktidarımızın en büyük projelerinden olan yol çalışmaları bölgeye hareket getirecek ve hareket sonucunda bölge kalkınacak, terör de bitecek. Bölgede istenen huzura kavuştuktan sonra ekonomik yönde gelişme kazanacak ve kimse işsiz kalmayacak."

Siirt, Eruh, Şırnak ve Mardin’e geçilebilecek olan güçlü bir yoldur. Bu yolu biz önemsiyoruz ve 2-3 ayda bir il başkanımızla beraber buraya gelip inşaatında eksiklik var mı ihtiyaçları var mı ve lazımsa gerekeni yapıyoruz. Şuanda bu tünellerin yarısı bitti geri kalan yarısı için de çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yollarda da asfaltlama çalışmaları başladı. Oda yakın zamnda bitecek. Gelecek sene bu vakitlerde de tüm tünellerin bitişini göreceğiz ve inşallah güzel bir açılışla burayı memleketimizin, milletimizin hizmetine sokacağız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç ise Siirt'te devam eden ulaştırma, altyapı çalışmalarının toplam tutarının 3 milyar 150 milyon lira olduğunu, yapılan hizmetlerle kentin çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını söyledi.

Mila Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Ölmez de devlet yatırımı 400 milyon lira olarak planlanan projenin gelecek yılın sonunda tamamlanacağını dile getirerek, "Yol ve 4 bin 200 metre tünel projesi hizmete açıldıktan sonra diğer projelerimizin bitmesiyle, bölge canlanacak, ekonomiye katkı sağlanacak." dedi.

Ölmez, 30 kilometrelik yol ve 2 tüneli kapsayan projede 10'u mühendis, 150'si Eruh'tan olmak üzere 300 personelin istihdam edildiğini, 140 iş makinesi ile iki vardiyalı çalışıldığını belirtti.

KEMERLİ KÖYÜNE ZİYARET

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av Ekrem Olgaç ve yönetim kurulu üyeleri İlçeye bağlı Kemerli köyünü ziyaret ederek, vatandaşların talep ve sorunlarını dinlediler.

MİR NASIR MEDRESESİ İNCELEMELERDE BULUNDULAR

AK Parti heyeti, bu köydeki tarihi Mir Nasır Medresesi ile karşısındaki tarihi kalıntılarda incelemeler yaptı. Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişi olan bu medresenin yaşatılması ve inanç turizminin hizmetine sokulması gerektiğini belirten Milletvekili Osman Ören “Bu medresenin restorasyonu için girişimlerde bulunacağız. Burası bir zamanların üniversitesi olarak görev yapmış.Burayı inanç turizmine kazandıracağız.” Dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.