Bu haber kez okundu.

Ören ve Olgaç, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç düzenledikleri basın toplantısında ilde yürütülen yatırımlar hakkında bilgi verdiler.

Vatandaşların beklediği Botan Köprüsü proje çalışmalarının devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Olgaç,  Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlunun üst düzey yöneticileri ile birlikte gelip bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm de hızlı kamulaştırma kararı alınacağını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç;”Devam eden projelerimiz yeni yapılacak hastanemiz, yeni kütüphanemiz, askeri lojmanların olduğu yerde spor tesisimiz, tekstil kentimiz de bitme aşamasına geldi ve bunlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Siirt Şirvan , Şirvan Pervari yol çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Siirt-Kurtalan yolu projesi de hızlı bir şekilde devam etmekte. Siirt Eruh Güçlükonak fındık yolu çalışması 300 iş günü içerisinde bitmesini bekliyoruz ve çalışmalar devam ediyor.

Bu hafta içerisinde milletvekilimiz ile birlikte hem gençlik spor bakanı, hem Çevre ve Şehircilik Bakanımızı hemde Tarım ve Orman Bakanımızı ziyaret ettik. Projelerimizi sunduk. Ilısu barajında yeni  Botan köprüsünün projesi ve çalışmalar ile ilgili detayları bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız kendisi gelip yerinde görmek istedi ve gelip yerinde görecek projesi de şuan devam ediyor. En kısa zamanda bitmesini bekliyoruz. O bölgeyi sayın bakanımız ve ekibiyle birlikte bu ay içerisinde gelip ziyaret  edeceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan duyurmuş olduğu kentsel dönüşüm projesinde biraz hızlandırılmasını talep ettik. Ofislerimiz kuruldu ve çok fazla müracaat yapılmadı vatandaşlarımız çok fazla rağbet göstermediler ne yazık ki. Bu yüzden bazı aksaklıklar meydana geldi. Bakanlığımız da çok hızlı kamulaştırma kararları alıp çok hızlı bir şekilde bunu faaliyete geçirecek. ”

AK Parti Milletvekili Osman Ören; yatırımlar için gerekli alt yapı be havanın oluştuğunu ve artık yatırıma hazır bir il haline geldiğimizi ifade etti.

Siirtte yaşanan istihdam sorununu tekstil be kentler ve diğer yatırımlarla çözmeye çalıştıklarını belirten Ören bu yatırımların bitmesi ile birlikte ortalama 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını açıkladı.

Siirtin her tarafında şantiyelerin olduğumu belirten Ören; “20 yıldır alt yapımızı iyi bir seviyeye getirdik. Bugün Siirt’te Siirt merkez, belde ve ilçelerde her tarafta şantiyelerimiz var. Yollarda, tekstil atölyelerinde, gençlik merkezlerinde, spor faaliyetlerinde her alanda vatandaşlarımızın işini kolaylaştıracak ve istihdama yönelik her türlü çalışma devam ediyor.

Ören,Siiirt'in çıkmaz sokaktan çıktığını artık otobandan ilerleyen bir Siirt olduğunu söyledi.
Yakında yurt ihalesi yapılacak projeleri tamamlanmak üzere. Buradaki esnafların çoğu bu konuda mutluluk içerisinde. Çünkü herkese faydası olacak. Bin kişinin girip çıkacağı bir yurt olacak hastane yanında. Tarım il müdürlüğü binası bitmek üzere. Hemen altında tarım müzesi var peyzaj çalışması ve iç donatım yapılacak. Karşısında jandarmadan aldığımız yeni spor tesisi yapılacak. Şuan temeli atıldı.
Orman il müdürlüğüne ait eski bina yıkıldı ve yeni binasının inşaatı 4. Katına ulaşıldı bitme aşamasında. Türkiye’nin en büyük il halk kütüphanesi çalışmaları devam ediyor. Her alanda Siirt’te hızlı çalışmalar var. Tillo caddesinde ki iş hanı da yıkıldı ve temeli atılmak üzere. Yani hummalı bir şekilde her alanda çalışmalar yapıyoruz.
Siirt ile ilgili ulaşımda, sağlıkta , ekonomide, kültürde ve sporda yani her alanda muhakkak bir yatırımımız var ve bunlar yavaş yavaş artık gözüküyor. İstihdam konusunda sıkıntılarımız vardı bunları tekstil kentlerle gidermeye çalışıyoruz. Arkasında çok büyük yatırımlar gelmeye başladı. Bu sadece tekstille sınırlı kalmayacak ayakkabı, fermuar, düğme gibi iş alanları Siirt hakettiği gibi alacak.
Bu konuda ekip ve teşkilat olarak memlekete hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni hastane için ihalesi yapıldı. Sonuç bekleniyor. Yeni yapılacak hastane hem ilimize hemde vatandaşlara da faydası olacak. Çünkü en az 500 personel alınacak.

Arkeoloji müzesi ödenek ile ilgili beklentilerimiz bulunmaktadır. Yer belirlemesi ve projesi hazır sadece ödenek kaldı. Kültür Bakanımız Siirt’e gelip kendisi görmek istedi ve bekliyoruz. Kurtalan yolu da bir bölgesi kaldı. Oda heyelan bölgesi oluştuğu için gecikti. En kısa zamanda bitmesini bekliyoruz. Eskiden günde 300 hasta dışarı sevkediyorduk. Ancak şuan çok nadir hasta sevklerimiz oldu. Her bölümden doktorlarımız bulunmakta ve Siirt’te sağlık alanında iyi yerdeyiz.  “Dedi .

Bir soru üzerine Ören havalimanı konusunu ısrarla takip etmekte olduğunu söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ülkücü metin 1 yıl önce

Zaten siirt hak ettiği yerdedir hiç bir eksiği kalmamış yapılacaklar fazla olmasın