Bu haber kez okundu.

Ordulu Şehit Yalçın Yamaner’in Duygulandıran Hayırseverliği
banner229
Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in her ay düzenli olarak kentteki bir Kuran kursu ve Cami'nin temizlik giderlerini karşıladığı ortaya çıktı.
Vatandaşlar, taziye dileklerini iletmek için gruplar halinde İl Emniyet Müdürü Metin Özkan'ı ziyaret ederek başsağlığında bulundular. Taziye çıkışında polis evi önünde toplanan vatandaşlar adına konuşan Murat Coşar, şehit polis memuru Yamaner’in halk tarafından bilinen ama kamuoyu tarafından bilinmeyen fedakarlıkları olduğunu aktardı.
Şehidin kızı ve eşinin gittiği Kuran Kursu ve kendisinin sürekli namaz kılmaya gittiği caminin her ay düzenli bir şekilde temizlik işleri kendisi tarafından karşılandığını aktaran Coşar şöyle konuştu: “Burada vurulan her can bizim can, bizim canımız ve kanımız. Yitirdiğimiz her vatan evladı bizim kaybımız çok değerli bir can yitirdik. Belki çok bilinmiyor ama rahmetli Yalçın kardeşimiz burada Ordu’lu olmasına rağmen, polis olmasına ve kendi ilgi alanı olmamasına rağmen bilinmeyen şeyi de burada söylemek istiyoruz.
Bir tane camimizin bütün halılarını düzenli aralıklarla yıkatan birisiydi. Hanımı buralı olmamasına rağmen, buradaki insanlarla hafta da bir düzenli olarak bir araya gelen, haşir neşir olan, onların acısını, sevgisini, mutluluğunu, onların taziyesine ve düğününe giden bir bacımızdı.”
“Onların çocukları dün şehidimizi uğurlarken iki tane kızı gerçekten bizim yüreğimizi dağladı, baba diye tabuta sarılmaları bizim yüreğimizi parçaladı.” Diyen coşar şöyle devam etti. “Bu acıların son bulmasını istiyoruz, bölge halkına, bize, Türkiye’ye biz il olarak, Ulusal olarak bizi ilgilendiren bir şey var.
Bunu yöneten bir üst akıl var ve bu üst akıl burayı yönetmesine asla biz bölge olarak, il halkı olarak müsaade etmeyeceğiz. Ki bunun göstergesi daha büyük facialarla sonuçlanabilirdi, dün bu şekilde bir şehit vererek inşallah son bulur, canlar yitirilmez, evlatlarımız bu şekilde toprağa verilmez, bu acıların son bulmasını istiyoruz.
Biz burada kardeşlerimizle taziyeye geldik, Ordu’ya buradan ailesine, sevenlerine herkese başsağlığı diliyoruz. Bu acıların son bulması için elimizden gelen her şeyi de yapmaya hazırız.”
- "Camimize gizliden gizliye yardım etmiştir"
İl Müftüsü Faruk Arvas ise şehit polis Yamaner'in hayırsever bir insan olduğunu bildiklerini söyledi. Yaptığı yardımları gösteriş olamaması için gizli gizli yaptığını ifade eden Müftü Arvas, şöyle konuştu: "Şehit polisimizi çok iyi tanıyordum. Kendisiyle daha önce çok görüştüğümüz oldu ama bana hiç bahsetmeden camimize gizli gizli yardım ettiğini sonradan öğrendim.
Şehidimiz yaptığı yardımları gösteriş olmaması için kimseye söylemiyordu. Allah yardımlarını kabul etsin mekanı cennet olsun. Siirtliler de bu kardeşimize sahip çıkarak kendilerine yakışanı yapmışlardır."
Polis evinde kurulan taziyeye vatandaşlar akın akın ziyaret etmeye devam ediyor. Vatandaşlar taziyede ülkenin birlik ve beraberliği için dua ediyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.