Bu haber kez okundu.

Op.Dr. Bilek, Başbakan Davutoğlu İle Yapılan Toplantıyı Anlattı
banner229
Tabipler Odası Başkanı Dr. Ekrem Bilek, Başbakan Davutoğlu’nun Çankaya Köşkü’nde Doğu ve Güneydoğu'dan gelen işadamları ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile bir araya geldiği toplantılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’daki toplantısına Tabipler Odası Başkanı Dr. Ekrem Bilek,Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Baro Başkanı Cemal Acar ve Cihannüma Siirt İl temsilcisi Fatih Sevgili katılmıştı.
Siirt Barış Platformu Sözcüsü ve Siirt Tabipler Odası Başkanı Op.Dr. Ekrem Bilek, geçen hafta Başbakan Davutoğlu’nun STK’larla yaptığı toplantıya katıldığını belirterek; barışa yönelik beklentilerin aktarıldığı toplantının faydalı geçtiğini söyledi.
Bilek, yapılan görüşmenin detaylarını düzenlediği basın toplantısında dile getirerek, “Benim de içinde çok sayıda sivil toplum örgütleri, önceki gün Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan toplantıya davet edildi.
Toplantıda uzun süredir devam eden bölgedeki olayların durması noktasında talepler gündeme geldi. Başbakan Davutoğlu, Sur’un yeniden imarı, bölgenin kalkınmasından söz etti. Ayrıca her Cuma günleri bölge illerini ziyaret ederek halkla, STK ve kanaat önderleriyle bir araya geleceğini istişare ve diyalog kurma mesajları verdi.
Cizre’deki olaylar dile getirildi. Ankara’da yapılan toplantıda başbakan herkese söz hakkı verdi. Şiddet olayların biran önce durması hepimizin ortak beklentisi oldu. Nitekim toplantının ana teması da buydu. Sayın başbakan da şiddet olaylarının biran önce bitmesinden yanaydı. Bizim temel sloganımız şuydu, ‘barış için diyalog ve müzakere.’ Biz sorunların oturulup konuşularak, müzakere edilerek çözülebileceğine inanıyoruz.
Nitekim Siirt barış meclisi olarak geçmişte kanaat önderleri, STK’nin katılımıyla ilimizde çeşitli çok toplantı, konferans ve paneller tertipledik” Dedi.
Barışa her zaman katkı yapmaya hazır olduklarını dile getiren Bilek ayrıca, “Lütfen bu bölgeye geldiğinizde akil adamları, STK’ları, basını ve halkı dinleyin dedik. Sayın başbakanın daveti üzerine bu toplantıya katıldık, yarın aynı davet Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP’den de gelirse gideceğimizi buradan belirtiyoruz. Şiddetin biran önce sivil alanlardan çıkarılması gerekir. Şiddet devam ettiği sürece tüm partiler bunun altında kalacak. Kimse oy hesabı içinde olmaması gerekir dedik”
Diyalogun kurulması için hem HDP, hem de hükümet nezdinde bir arayışın olduğuna inandığını da aktaran Bilek, İmralı’nın devre dışı bırakıldığı yönündeki soruya ise, “Beyanatta eli silahlı olanlarla müzakere yapılmayacağı söyleniyor. Öcalan’ın elinde silah yok. Ayrıca Öcalan’ın siyası konumu çok önemlidir.
Halkın siyası yaklaşımına bakıldığında İmralı’nın olmasının gerektiği ortaya çıkıyor. Çünkü geçmişte de açlık grevleri olmuştu. Öcalan’ın bir çağrısı ile bunlar çözüldü. Biz umudumuzu her zaman koruyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.