Bu haber kez okundu.

Öğretmen ve Öğrencilere Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Eğitimi Verildi
banner229

İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge ve KEFE birim sorumlusu Bülent Sevgili tarafından kadın-erkek fırsat eşitliği (kefe) ve kız çoçuklarının okutulması ile ilgili, ayrıca ilk yardım eğitimcisi Habib Buldak tarafından da 14 Eylül Anadolu lisesi öğrenci ve öğretmenlerine eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, İzleme ve Değerlendirme Birimi koordinatörlüğünde görevli eğitimci Ar-Ge sorumlusu Fikret Bülent Sevgili tarafından verilen eğitimlerin, ilimizde bulunan lise öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik olduğunu belirtterek, Kefe eğitimlerinin diğer okullarda da devam edeceğini söyledi.

Eğitimde Kadınların sosyo - ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanının sağlanması amacıyla Kadın Erkek Fırsat Eşitliği konusuna yer verildi.

Fırsat eşitliği ile kadınlarında kaynaklardan, fırsatlardan eşit bir şekilde yararlanmasının sağlanması, İnsanlara adil ve önyargısız bir şekilde davranmayı, gerek işyerinde gerek toplum genelinde farklılıkları güçlendirmeyi, kadın istihdamı üzerindeki engellerin kaldırılması, zaman kullanımı ve iş yaşam dengesinin sağlanması amaçlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.