Bu haber kez okundu.

Öğrencilere Polislik Mesleği Anlatıldı
banner229

İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Polis olabilmek için izlenecek yol ve şartlar ile Emniyet Teşkilatının tüm birimleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Okulun konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinde görevli polis memurları, öğrencilere polislik mesleğini tanıttı.

Polis Memurları, kolluk, polisin tanımı, polisin görevleri, Polis Meslek Yüksek Okullarına giriş şartları konusunda bilgiler verdiler.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin tanıtımı ve görevleri hakkında bilgilendirmeler yapan polis memurları, Ayrıca internet güvenliği, internet ve iletişim üzerinden meydana gelen dolandırıcılık olaylarından bahsetti.

İnternet üzerinden yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı neler yapılabileceği konusunda bilgiler vererek korunma yöntemlerini anlattılar.

Meslek tanıtımının yanı sıra güvenlik kuralları ile alakalıda bilgilerin aktarıldığı toplantıda öğrencilere toplumda yabancı kişilere karşı nasıl davranmaları gerektiği, toplumda huzuru bozan kişilere karşı nasıl davranmaları gerektiği ve beklemedikleri bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında neler yapmaları gerektiği gibi konular ile alakalı detaylı bilgiler verildi.  İ
Bilgilendirme sonrasında öğrenciler tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

Öğrencilere günün anısına Polis logolu anahtarlık ile Polis logolu kalem hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.