Bu haber kez okundu.

Öğrencilere Güvenli Gıda Eğitimi Verildi
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığının üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilimiz ortaöğretim okullarında “Gıda Güvenilirliği Eğitimi” düzenleniyor.

2018- 2019 Eğitim ve Öğretim döneminde 11 adet eğitim programı düzenlendi. Son olarak Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesinde düzenlenen eğitimde; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken; hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı.

Gıda zehirlenmelerinin belirtileri ve zehirlenme sonrası izlenecek yol ile Alo Gıda 174 hattının çalışma usulleri hakkında bilgiler verildi.

Oldukça verimli geçen eğitimlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekti. Eğitimler Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver ÖZDEMİR, resmi kontrol görevlileri Gıda Mühendisi Gül GÖÇEREN ve Veteriner Hekim Cennet EROL tarafından verildi.

Gıda güvenilirliği eğitimleri program çerçevesinde tüm okullarda yapılması planlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.