Bu haber kez okundu.

Öğrenciler, Siirt Belediyesi Trafik Eğitim Parkında Hem Eğleniyor, Hem De Trafik Kurallarını Öğreniyor
banner229

Siirt Belediyesi tarafından Afet Evleri Mahallesi'nde 1,5 dönüm alanda hizmet veren "Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrenciler hem eğleniyor, hem trafik kuralları ve işaretlerini öğreniyor.

Geleceğin teminatı çocuklarımızın trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla bu yıl Belediyemizce hizmete açılan ‘Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklar hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Bürosu memurlarının verdiği teorik eğitimden sonra çocuklar, edindikleri trafik bilgilerini akülü araçlarla pratik olarak uyguluyorlar.

Trafik polisleri tarafından verilen uygulamalı eğitimde çocukların nasıl karşıdan karşıya geçeceği, gece nasıl kıyafet giyeceğini, trafikte davranışları, araçlara binme tarzı, araca bindikten sonra emniyet kemerini takmaları ve araçtan sarkmamaları trafik işaret ve işaretçilerini içeren konuları anlatılarak çocuklara trafik bilinci yerleştiriliyor.

Miniklere trafik kuralları küçük yaşlarda öğretilerek ileri ki zamanlarda yaşanması muhtemel trafik kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Siirt'in ilk Çocuk Trafik Eğitim Parkı yeni trafik kahramanlarını yetiştirmek için tüm çocukları bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.