Bu haber kez okundu.

Nevzat Karaatay, , “Bu Seçimde ve Diğer Bütün Seçimlerde Olduğu Gibi Halkın İradesine Saygı Duyulmalı”
banner229
 Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay,  genel seçmeleri değerlendirerek, “Bu seçimde ve diğer bütün seçimlerde olduğu gibi halkın iradesine saygı duyulmalı” dedi.

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Kurtalan Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilen genel seçimleri değerlendirdi. Seçim sonuçlarının hem Kurtalan’a hem de Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Karaatay, “Bana göre sandıktan çıkan en önemli sonuç, Halkın iradesi ve Barış’tır ” diye konuştu.

Seçimler demokrasinin bir gereğidir ve sandıktan çıkan her sonuca saygı duyulmalıdır diyen Karaatay, “Bu seçimde halk büyük bir katılım sağlayarak sandık başına gitmiştir, herkes özgür hür iradesiyle oyunu vermiş ve seçimini yapmıştır. Siirt’te halk birinci parti olarak HDP’yi seçmiştir, buna saygı duyuyoruz, Belediye seçimlerinde Kurtalan Ak Parti’yi seçti buna da aynı saygı gösterilmeli” dedi.

Siirt’te AK Parti Oylarını Düşürdü

Kurtalan’daki seçim sürecinin oldukça yoğun geçtiğine değinen Karaatay, “Siirt genelinde yapılan seçim çalışmalarında aktif olarak yer aldık ama aday belirle sürecinde Siirt’te bulunan 4 Ak Parti Belediye Başkanlarına danışılmadan verilen adaylıklar ve halka sorulmadan dayatılan bazı adaylar sebebiyle Siirt’te büyük bir oy düşüşü yaşandı. Aday adaylık döneminde başvuru sayısının fazla olması ve bu aday adayların adaylık belli olduktan sonra çalışmamaları parti için büyük bir sorun haline geldi, sadece mitinglerde görünmekle destek olunmuyor, yürekten çalışmakla partiye destek olunur ” şeklinde konuştu.
‘Belediye seçiminde aldığım oylar tesadüf değil, hakkımızla çalışarak, ev ev gezerek, insanların ayağına giderek topladık, bölgede çalışmazsan oy yok bu bir gerçektir. Bu görevlere akraba kontenjanından gelenlerin aldığı oy ortada ve çalışmamaları da eklenince ne yazık ki böyle sonuçlar kaçınılmaz oluyor’ diyen Karaatay, Kurtalan’da yapacakları hizmetlerin hiçbir şekilde aksamayacağını, kurulacak yeni hükümetin tek parti hükümet olmasını isterdik ama halkın seçimi bu şekilde saygı duyuyoruz dedi.

HDP’nin 2011 yılında düzenlenen genel seçimlere göre oylarını arttırdığına değinen Karaatay, “HDP bölgede ve Türkiye geneli yüksek bir oy aldı, barajı aşması için her kesimden oy aldı, umarız parti büyükleri bu bölgeye barış ve huzur getirmek için ellerini şimdi daha fazla taşın altına koyar, biz hizmet etmek için varız onlarda barış için çaba gösterirse bu bölge gerçekten cennet olur” dedi.

Seçim dışında sorulan bazı sorulara cevap veren Karaatay;

*Yeşil alan konusunda Kurtalan halkı gibi biz de hassas davranıyoruz, bizim dönemimizde yeşil alana inşaat kurulması için hiç kimseye ruhsat verilmedi, şimdilerde gördüğünüz inşaatların tamamı benden önceki belediye döneminde verilen ruhsatlardır.

* Projelerimizin çoğu onaylandı ihale aşaması bitti, en kısa zamanda başlanacak.

*Bazı kötü niyetli insanlarımız yaptığımız işleri sabote ediyor, parkeleri yerinden sökerek yolları bozuyor ve bunu gören vatandaşlarda bu tip insanları uyarmıyor, lütfen uyarın neden böyle yapıyorsun diye kızın çünkü bu hizmetler sizin için yapılıyor.

*Ramazanda yardımlar devam edecek ama bu yıl çadır yerine adrese teslim yardımlar yapmayı düşünüyoruz.

*Hastane karşısında bulunan arazinin tapusu artık Kurtalan Belediyesindedir, Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.