Bu haber kez okundu.

Narinç ve Batur Aileleri Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı
banner229

Siirt’in Pervari ilçesi ne bağlı Gökbel Köyünde “Narinç” ve “Batur” aileleri arasındaki husumet, Vali Ali Fuat Atik, İş İnsanı Ethem Sancak, Kanaat önderi Hamdullah Özcan ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan’ın girişimleri sonucu barış ile sonuçlandı.

İŞ İNSANI ETHEM SANCAK ARACI OLDU

Siirt’in Pervari İlçesine Bağlı Gökbel köyünde yapılan Barış törenine; Vali Ali Fuat Atik, barışa aracı olan İş İnsanı Ethem Sancak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram, Kanaat Önderi Hamdullah Özcan ve vatandaşlar katıldı.

BARIŞIN KALICI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Kanaat Önderi Hamdullah Özcan'da yaptığı konuşmada;" Sayın Valimiz ve iş adamı Ethem Sancak, Belediye Başkanı Tayyar Özcan’ın büyük destekleri ayrıca Narinç ve Batur ailelerinin metanetli davranmaları sonucu yaptığımız çalışmalar sağduyu ve sulhla sonuçlandı.

İnsanları bağışlamayanı Allah'u Teâlâ da bağışlamaz. Allah rızası için affetmek, toplumun huzur ve sükûnu için affetmek, çok hayırlı ve faziletlidir. Barışın kalıcı olmasını Yüce Allahtan temenni ediyorum. Destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "dedi.

"AİLELERİ KUTLUYORUM"

İş İnsanı Ethem Sancak’ta baba ocağı Pervari’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, iki kadim kardeş ailemizi bir araya getirdik. Ailelerimiz arasındaki husumeti bugün barışla sonuçlandırıyoruz. Ailelerimiz büyük bir metanet gösterdiler. Kendilerini kutluyorum. Sulhun inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

EN GÜZEL HÜKÜM BARIŞTIR

Vali Ali Fuat Atik’te her iki aileyi kutlayarak, “İnsanlar bazen istemese de heyecan içinde birbirini kırabiliyor, fiili bir eylemde bulunabiliyor. Ama bizler aklıselim Müslüman insanlar olarak hep barıştan yana olmamız lazım, barışı tercih etmemiz lazım çünkü ümmeti olduğumuz peygamber efendimiz her zaman barıştan yana olmuştur. Hep uzlaştırıcı olmuştur.

Bakın bugün ne mübarek bir iş yaptık ki şu an bizler burada yakın akraba ve dost olan iki aileyi bir araya getirdik. Husumeti de ortadan kaldırdık. Bu Allah katında da çok önemli bir davranıştır. En güzel hüküm barıştır. Bu barışın yapılmasına vesile olan başta Ethem Sancak Bey olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BARIŞ YEMEĞİ VERİLDİ

Duaların okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından, her iki aileye mensup kişiler birbirlerini kucaklayarak, aralarındaki husumeti barış ile sonuçlandırdılar.

Daha sonra taraflar hep birlikte barış yemeğini yedi.

Olay: 6 Mart 2020 tarihinde Siirt Merkez Güres caddesinde çıkan bıçaklı kavgada biri ağır yaralı olmak üzere iki kişi yaralanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sedat 4 yıl önce

ethem sancak iş alanları kursun istihdam yaratsın böyle insanlarla faydalı olsun hayırsız kilise