Bu haber kez okundu.

”Muhtarlar Günü” Kutlandı
banner229

Siirt’te, “19 Ekim Muhtarlar Günü” düzenlenen törenle kutlandı.
Tören, saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına muhtarları temsilen çelenk sunulması, sayı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlamını belirten bir konuşma yapan Alan Mahallesi Muhtarı Şakir Çelepkulu, muhtarlar günü olarak belirlenen 19 Ekim tarihinin, muhtarların içinde bulundukları sorunların çözümüne vesile olması dileğinde bulundu.

Çelepkulu, "Muhtarların karşılaştıkları sorunlar ve buna yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe yönelik vizyonun başlatılmasına yönelik 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak belirtilmesi uygun olmuştu.

Muhtarlık Müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır.Seçilerek göreve gelen muhtarlar demokrasinin çekirdeği denebileceği bir öze sahiplik yapmaktadırlar.

Dolayısıyla halkımızın tercihi ve seçimiyle iş başına gelmiş muhtarlar son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar.Demokrasinin vazgeçilmez mihenk taşı olan muhtarlarımızın  kutladığı 19 Ekim “muhtarlar Günü”nün tüm muhtar arkadaşlarımıza ve camiamıza kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.