Bu haber kez okundu.

Muhammed Bin Hanife Hz. Anma Etkinliklerine Yoğun İlgi
banner229
Siirt’in Şirvan İlçesine bağlı Taşlı Köyünde her yıl olduğu gibi, bu yılda görkemli anma etkinliği düzenlendi.
Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyündeki şenliklere bölge illerinden ve yurtdışından da ailelerin katılımı ile yaklaşık on bin kişi katıldı. Vatandaşların çok büyük bir ilgi gösterdiği şenliklerde halaylar çekildi, yemekler yenildi ve dualar ve ilahiler okundu.
Mart ayının son üç gününde yapılan Hz. Ali Hazretlerinin, Hanife adlı eşinden doğma oğlu Muhammed Bin Hanife Hazretlerini anma etkinliğinin son gününde, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şirvan Kaymakamı Mehmet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, İl Özel idare genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Müftüsü Faruk Arvas ve İl Genel Meclis üyesi Hasan Carlık, bazı kurum amirleri ve davetliler katıldı.
Şirvan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinlikleri Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şirvan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerin ardından, İbrahim Çoban tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.
Etkinlikte konuşan Şirvan Kaymakamı Mehmet Öztürk, Şenliklere her yıl on binlerce vatandaşın katıldığını ifade ederek,” Vatandaşlarımızın daha rahat bir ortam yaratmak için kaymakamlığımız tarafından bir Mescit ve Lavabolar yapılarak, halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca burada çeşitli sosyal tesisler ve alt yapı çalışmalarına da devam edilmektedir.“dedi.
Anma etkinliğine, şehir içinden ve civar il, ilçe ve köylerden gelen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Muhammed Bin Hanife Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu. Türbe içinde yeşeren ters Lale’ler dikkat çekti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.mehdi öz-almanya 6 yıl önce

hz Muhammet hanefinin makamı Siirt ve bayburtta,balca köyünde,bayburt,
mekanı ise medinede,önemine binaen:hoca Ahmet yesevi*hacı bektaşı veli"
soyu ve boyu,dur.saygı ile.
kaynak:evl çel sey.1.ci kitap sayf,38,yapı kredi yay.1996-ist.
*t.diyanet vakfı ansiklopedisi,cilt,2,sayfa,160-393