Bu haber kez okundu.

“Mobil Gençlik Merkezi” Gençlerle Buluştu
banner229
Siirt Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Mobil Gençlik Merkezi” gençlerle buluştu.
Proje ile gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklere yönlendirilmesi ve bu etkinliklerin sokağa taşınmasıyla da toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Siirt Üniversitesi karşısında bulunan alanda gerçekleştirilen etkinliklere Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Şahin, kurum müdürleri, davetliler ve gençler katıldı.
Genç nesillere, dezavantajlı gruplara etkinlikler götürerek onların spor ile olan bağlarını güçlendirmeyi sosyal ve fiziksel açıdan onları güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan projede, açık havada gençlere ebru sanatı, basketbol, mini golf, satranç, okçuluk, mangala, langırt, halk oyunları vb. etkinlikler düzenlendi.
Proje kapsamında ilçelerden getirilen 150 genç sinemayla buluşturuldu. "Son Mektup" filminin izlenmesiyle gençlerimizde milli ve manevi duyguların gelişmesi de sağlanmış oldu. Filmin ardından misafir gençlerimizle yenen öğle yemeğinden sonra etkinliklerin yapılacağı alana geçildi.
Vali Mustafa Tutulmaz, alanda kurulan stantları gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Gençlerle sohbet ederek, etkinliklere katılan Vali Tutulmaz, gençlerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Vali Tutulmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı gençlere yönelik kurulan stantlarda çeşitli sportif faaliyetler yapma, imkanı sunulduğunu ifade ederek, emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. dedi.
Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Şahin ise; etkinliklerin Siirt merkez ve ilçelerinde de devam edeceğini belirterek, proje kapsamında 50 kişinin İstanbul-Çanakkale gezisine götürüleceğini, ayrıca 300 gencimize de sinema salonunda film izletileceğini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
SiirtGençlikMerkezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.