Bu haber kez okundu.

Minik İtfaiyeciler Eğitim Aldı
banner229

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Alpaslan ilköğretim Okulu ve 18 Mart İlköğretim Ana Okulu öğrencilerine yangının tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla eğitim verdi.

Siirt Belediyesi İtfaiye müdürlüğüne gelen minik çocuklar itfaiye aracına bindirilerek yangınlara müdahalenin nasıl geçekleştirildiği anlatıldı. Minik öğrencilere kask takılarak tatbikat düzenlendi.

Şehir merkezine itfaiye araçlarıyla sirenler çalınarak gezdirilen öğrencilere yangından uzak durmaları, ateşle oynamamaları ve ateşle şaka olmayacağı anlatıldı.

Siirt Belediyesi İtfaiye Amiri Misbah Yılmaz, yaptığı açıklamada, minik çocukların bu yaşta itfaiyenin ne olduğu ve yangının tehlikelerini algılamalarının çok önemli olduğunu söyledi.
Yangın çıkan bir evde çocukların ne yapması gerektiğini aktardıklarını belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Minik yavrularımıza itfaiye aracını tanıttık ardından şehir merkezine kısa bir tur düzenledik.

Çocuklarımız yangın konusunda bilinçlenmesi çok önemli. Allah göstermesin bir evde yangın çıktığında en ufak çocuğun rolü de çok önemlidir. İtfaiyenin ne yaptığını ve nasıl çalıştığını anlayan çocuk bizim için artık gönüllü ufak bir itfaiyeci eridir.

Çünkü gördüğü yangın karşısında yapacağı ilk şey telefona sarılıp 110’a nasıl bilgi vereceğini anlattık buda bizim için çok önemlidir. En önemlisi çocukların yangından uzak durması gerektiği ve ateşle oyun olmayacağını öğrettik.”

Öğrencilerden Ecrin Rabia Güneş ise itfaiye aracına binmenin çok eğlenceli olduğunu belirterek, ateşin çok tehlikeli olduğunu ateşi gördüğünde telefonla 110'a bildireceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.