Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, “Okullarımız Eğitim Öğretime Hazır”
banner229

İlk ve Orta dereceli Okulların 12 Eylül tarihi itibarıyla 2022/2023 eğitim ve öğretim yılına başlayacaklarına vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, okulların açılacak olması dolayısıyla, Müdürlükçe her türlü hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Kentteki okullarda geniş çaplı tamirat çalışmalarının yapıldığını belirten Edip, “Okullarımız, eğitim-öğretim dönemi boyunca çeşitli sebeplerden dolayı yıpranıyor. Yaz tatillerinde genel bakım yapılıyor ve eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirildi .
Bu yıl da okullarımızda bakım onarım ağırlıklı çalışmalar yapıldı, amacımız daha güzel ve temiz ortamlarda öğrencilerimize hizmet verebilmek ve onları en güzel ortamlarda geleceğe hazırlayabilmek” dedi.

İlimiz genelinde Devlete ait 512 okul bulunduğunu belirten Edip, özel kurum ve kuruluşlarla birlikte Siirt’teki ilk ve orta dereceli okulların sayılarının 580’i bulduğunu, bütün bu okulların denetiminin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uhdesinde olduğunu söyledi.

Okullara bakım, onarım, kırtasiye alımı ve benzeri harcamalar için yeterli ödenek geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü, hiçbir okulda öğrenci velilerinden (KAYIT PARASI) adı altında bir paranın istenmediğini özellikle vurguladı.

Son 3 yıl içinde gerek LGS ve gerekse Üniversite giriş sınavlarında Siirtli öğrencilerin başarılarının katlandığına vurgu yapan Deniz Edip, başarıda Türkiye ortalamasını yakaladıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.