Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü Kriz Masası Oluşturdu
banner229

Siirt il Milli Eğitim Müdürlüğü corona virüs salgının yol açtığı olumsuz etkilerin asgariye indirilmesi için aktif rol üstleniyor.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip’in yönetiminde yürütülen çalışmalarda ilk etapta bir kriz masası oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında okullar dezenfekte edildi ve dezenfektanlar gönderildi.

Çalışmalar halkında yazılı bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, yardıma muhtaç vatandaşlar içinde etinde dahil olduğu gıda kolilerinin hazırlandığını belirtti.

Şimdiye kadar belirledikleri 200 vatandaşa bu yardımı ulaştırdıklarını belirten Edip açıklamasını şöyle sürdürdü “Koordinasyonlu olarak dezenfektanların tüm okullara ve ilçe müdürlüklerine dağıtımı yapıldı.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde solunum yollarına enfeksiyonları ve küresel ölçekteki virüs (koronavirüsü) tehditlerine karşı okullardaki hijyen çalışmaları bir program çerçevesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilerek, dezenfekte çalışmaları devam edilmektedir.

Ek olarak Covid-19 la mücadele kapsamında Meslek liselerinde ve Siirt Bilim Sanat Merkezinde, sağlık çalışanları için koruyucu maskeler imal edilmektedir. Bir başka çalışma ise 65 yaş üstü ve maddi durumu yetersiz vatandaşlarımız için yardım kolileri hazırlanmıştır. Siirt Valiliği koordinasyonunda dağıtımları gerçekleştirilmektedir.

Gönüllü öğretmenlerimiz tarafından “Vefa Destek Ekipleri” oluşturulmuş ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılmıştır. Millli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan uzaktan eğitim çalışmalarına ek olarak öğrencilere evdeki eğitimlerine destek verilmektedir. Öğretmenlerin öğrencileriyle watshapp grupları oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılmış ve video konferanslar ile öğrencilere öğretmenleri tarafından destekler verilmektedir.

Ayrıca öğrencilerimize ev ödevi verilmesi için öğretmen grupları oluşturulmuştur. 1.sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yönelik hazırlanan sorular öğrencilere eş zamanlı olarak haftalık ev ödevi kitapçıkları olarak Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinden, sosyal medyadan, eba ve watshapp üzerinden gelecek haftadan başlamak üzere yayınlanacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.