Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Camiasından Cerablusa Anlamlı Yardım
banner229

Terör örgütü DEAŞ’in elinden kurtarılan Suriye’nin Cerablus kentine geri dönen Suriyelilere Siirt’ Milli Eğitim camiasından anlamlı yardım.

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasında Siirt’teki okullardan toplanan 50 bin 874 TL lik yardım açılan yardım hesabına yatırıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz yardımın yatırılması nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve yardımı koordine eden eğitimci Bayram Bülbül ile birlikte valilikte bir basın toplantısı düzenledi.

Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay toplanan yardım nedeniyle öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Milletimizin tarih boyunca yardıma koşan ve yardım anlayışında olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz bu özelliğimizi hem tarihi geleneklerimizden ve hem de inanç yapımızdan almakta olduğumuzu söyledi.

Dünyanın değişik coğrafyalarında zor durumda kalan  insanlara yardım elinin uzatıldığını belirten Vali Tutulmaz,  bunun için de milletimize teşekkür etti. Bununla hem vicdani sorumluluğumuz ve hem de tarihten gelen sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdiğimizi belirten Vali Tutulmaz “Bir Fırat Kalkanı operasyonu düzenlendi.Hala farklı isimlerle devam eden operasyonunun bir bölümünde DAEŞ terör örgütünün elinden özgürleştirilen  yerlerin güvenliği, sağlık, eğitim ve diğer  ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Cerablus bölgesine şimdiye kadar Türkiye’den 50 bin üzerinde  kişi geri döndü. Daha sonra Elbap ve diğer bölgelere geri dönüşler olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle Cerablus bölgesi için bir yardım kampanyası düzenlemiştir. Sadece Milli Eğitimin içerisinde olan bir yardım kampanyasıdır.Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin küçük harçlıklarından biriktirdikleri 50 bin lira sembolik olarak anlamlıdır. Harçlıklarıyla Cerablustaki çocukların eğitimlerine yardımcı olmuşlardır. Bu nedenle önemlidir.” Dedi.

Bazı  illerin sıra tahta gibi ayni yardım yaptıklarını belirten Tutulmaz daha rahat ulaştırılabilmesi ve  en çok ihtiyaç duyulan şeylere daha rahat harcanabilmesi nedeniyle parasal yardımı tercih ettiklerini ifade ederek emeği geçen  Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Vali Tutulmaz önümüzdeki hafta yapılacak olan referandumun sağlıklı ve güvenli  geçmesi için her türlü önlemin alındığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.