Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Yasin Aktay, Tunus'ta Düzenlenen Yatırım Formuna Katıldı
banner229

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Türk ürünlerinin Avrupa ve Afrika’ya ulaştırılması konusunda Tunus’un önemli bir giriş kapısı olduğunu belirtti.

Geçen hafta Maarif Vakfının Tunus’ta açtığı okul programına katıldıktan sonra, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi başta olmak üzere ikili temaslarda bulunan Aktay, 3 gün arayla Tunus’a ikinci ziyarette bulundu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu ve 20 iş adamıyla birlikte "Tunus Yatırım Forumu"na katılan Aktay, tarım, ekonomi ve iletişim bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirerek, iki ülke arasındaki ticari işbirliği fırsatları ve yatırım olanakları değerlendirildi.

Ziyareti ve "Tunus Yatırım Forumu" ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yasin Aktay, Türk yatırımcılar için Tunus’un önemli imkan ve fırsatlar içerdiğini kaydetti. Aktay, "Buraya gelip malınızı üretir ve Avrupa’ya satabilirsiniz. Gümrük probleminiz olmaz. Tunus’un, Avrupa ile Türkiye’ye nazaran daha avantajlı gümrük imkanları var. Bu açıdan bakıldığında Tunus, Türk iş adamlarımız için gerek Avrupa, gerek Afrika, dünyanın bir çok ülkesiyle yapılacak çalışmalarda pek çok imkanlar, fırsatlar barındırıyor. Tunus, Avrupa ve Afrika’ya aynı anda açılabilecek iki kapı konumunda. Türkiye’nin mamullerinin diğer ülkelere satılabilmesi için önemli bir lojistik kapısı" diye konuştu.

TÜRK YATIRIMCILAR TERCİH EDİLİYOR

Arap Baharı’nın çıkış noktası olan Tunus’a bu süreçte en yakın ilgiyi gösteren ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yasin Aktay, burada demokrasinin işleyebilmesi ve düzenin yeniden tesis edilebilmesi için gereken her türlü yakınlığı göstermeye çalıştıklarını anlattı. Aktay, bunun karşılığında Tunus halkı ve hükümetlerinin de başka yatırımcı ülkelere nazaran Türkiye’yi tercih edebilecek durumda olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin de bu tercihe olumlu cevap vermesi gerektiğinin altını çizen Aktay, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu ve 20 kadar iş adamını bu foruma yönlendirdiklerini ve burada yatırımcılarla bir araya gelerek ortak işbirliği imkanlarını keşfedeceklerine inandığını söyledi.

Aktay son olarak Türk iş adamlarının, Tunus’ta fosfat, zeytinyağı ve turizm gibi alanlarda da ciddi katkılar yapabileceğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.