Bu haber kez okundu.

Milletvekili Osman Ören, Kadın Girişimci Tarafından Kurulan Beniz Tekstili Ziyaret Etti
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren ile birlikte devletin desteklediği genç girişimci Betül Buldu’nun kurmuş olduğu tekstil atölyesini ziyaret etti.

Milletvekili Osman Ören,  Barış Mahallesinde yıllardır kullanılmayan kamu binasının bir katını tekstil atölyesine dönüştüren, 50 kişiye istihdam sağlayan genç girişimci Betül Buldu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Genç girişimci Betül Buldu’nun girişimiyle, Barış mahallesinde açılan Tekstil atölyesini gezerek incelemelerde bulunan Milletvekili Ören, genç girişimci Betül Buldu’yu başarılı girişimlerinden dolayı takdir etti.

Ören, 50 kişiye istihdam olanağı sağlayan girişimci Buldu’ya bu çalışmalarından dolayı tebrik ederek,Memleketimize hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Yeter ki bir çivi çakılsın isterse avucumuzun içine çakılsın" dedi.

Memleketi Siirt'te tekstil atölyesi açmaya karar verdiğini belirten genç girişimci Betül Buldu, "Devletimizin sağladığı destekle şu anda 45'i kadın 50 kişiye istihdam sağlayan tekstil atölyemiz hizmete girdi. İstihdam sayısını artırmayı planlıyoruz.  İstihdama katkı sunmak için kadın girişimcileri teşvik etmeyi amaçladığını dile getirereek, devletin desteğini her zaman arkasında hissettiğini aktaran Buldu, Makine sayısını artırarak kadın çalışan sayısını 150-200'e çıkarmayı hedeflediklerini" Söyledi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren yaptığı açıklamada; Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun da onayı ile Barış Mahallesi'nde kamuya ait 3 katlı binanın kullanılmayan orta katının, tekstil atölyesi kurması için kira karşılığı Betül Buldu'ya tahsis edildiğini söyledi.

Genç girişimci Betül Buldu, kısa sürede temizleyip, onararak yatırıma hazır hale getirdiği 700 metrekarelik alanda kurduğu atölye sayesinde, ilk etapta 45'i kadın 50 kişiye iş istihdamı sağladı.

KOSGEB'in 100 bin lira kuruluş dönemi makine-tesisat, 60 bin lira da performans desteğinden de faydalanacak olan Buldu, bu sayede atölyedeki makine sayısını artırarak, istihdama daha çok katkıda bulunmayı hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.