Bu haber kez okundu.

Milletvekili Mervan Gül, “Tüm Belediyeleri Kazanacağız”
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül basın ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt il, ilçe ve çevre köylerinde su sorunu çözmek için ciddi çalışma yaptıklarını, yerel seçimleri farkla kazanacaklarını, Siirt-Kurtalan yolunun kısa süre içerisinde bitirileceğini söyledi.  
Ak Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, düzenlediği basın toplantısında, haftanın dört gününü Siirt’te, üç gününü ise mecliste geçirdiğini belirterek, “ Kapım tüm vatandaşlara açıktır. Siirt’li vatandaşlarımın bundan böyle Ankara’ya gelmesine gerek kalmayacak ve sorunları Siirt’te dinleyerek sorunlarını çözeceğiz” dedi. 
GÜL, “BELEDİYE SEÇİMLERİNİ FARKLA KAZANACAĞIZ”
Siirt Milletvekili Mervan Gül, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde il ve ilçelerde fark atıp, AK Parti olarak Siirt genelinde belediyelere sahip olacaklarını belirterek, “Kazanacağımız Belediyelerle Siirt’te yakışır hizmetler yapacağız. Siirt’te il ve ilçe Belediye Başkanlarımızla omuz omuza vererek daha fazla hizmetler getireceğiz.
Bunu Siirt halkımızla birlikte başaracağız. Asıl amaç, hedefimizdeki projeleri hayata geçirmektir” dedi. 
SİİRT’İN SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
Siirt AK Parti Milletvekili Mervan Gül, Siirt’te yıllardır yaşanan su sorununu tarihe gömeceklerini belirterek, “Belediye başkanı olduğum dönemde Hizan’dan suyu getireceğim dediğimde kimse inanmadı ve getirdik. Arıtma tesisi kurduk. Alkumru barajından bu yıl Haziran ayında içme suyu takviyesini faaliyete geçireceğiz. Yine Hesko suyunda azalmadan kaynaklı yaşanan sorunu giderecek ve ilçelere de su verilmesi ile ilimiz genelinde su sorununu çözeceğiz, proje ihalesi yapıldı. Alkumru devreye girdiğinde su sorunu çözülecek, bunun üzerinde ciddi şekilde duruyoruz.” dedi.
SİİRT- KURTALAN YOLU BİTİRİLİYOR
Siirt Kurtalan yolunun 3 ay içerisinde tamamlanacağını belirten Gül, “Aktaş köyü civarında sık sık yaşanan heyelan yüzünden bu yolu bitiremiyorduk. 3 ay içerisinde Siirt-Kurtalan yolu bitecek. Bağgöze yolunda da çalışmalar devam ediyor.
Basan bölgesi dediğimiz Taruni yani Siirt ve Cizre’yi birbirine bağlayacak yolunda sonuna geldik. O bölgede 20-30 köy var, orada köprüler yapıldığı zaman köylülerin rahatlayacağını ve bağlantılarını Siirt’le devam ettireceğiz. Siirt’in Biloris kaplıcaları bölgesinde Jeotermal projemiz devam ediyor, resmî prosedürü devam ediyor. Orada organik jeotermal sebze ve meyve serası kuracak ve ciddi bir istihdam sağlayacağız.

Şu anda MTA saha çalışmalarına devam ediyor.  Bunun yanı sıra bölgede 60 ila 80 arasında sıcak termal su kaynakları tespit edilmiş durumda.Siirt’i eski kaplıcasına kavuşturacağız.
Bunun yanı sıra köylerimize Köy evleri yapılıyor. İlk olarak ilimizin 3 büyük köyleri olan Tuzkuyusu, Ekmekçiler ve Doluharman köylerine yapılacak. 
Kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Kentsel dönüşüm başkanlığı kuruldu. Uzlaşmak için salt çoğunluk yeterli olacak.
Uzlaşmayan sadece yüzde 16’lık bir kısım kaldı. Amacımız yıktıktan hemen sonra projelere devam etmek.  En geç bir ay içinde evleri yıkıp projeleri gerçekleştireceğiz. Depreme dayanıklı ev yapacağım vatandaşlarıma. Siirt’in gelişimine engel olan Tugayı bu işin içine alacağız.
Tugayın taşınması hususunda doğu kışlayı değerlendireceğiz. Askeriyenin 900 dönüm yerini 5 bin dönüm ile takas edeceğiz. Milli savunma bakanıyla görüştük. Kendilerine yeni yer yaparak bu işi çözeceğiz. Hastane inşaatı hızla devam ediyor.
Şirvan Devlet Hastanesi’ne 50 Yataklı inşa çalışmasına başladık. Pervari Devlet hastanesi yıkıp yeniden yapılacak. 29 Ocak’ta cezaevi ihalesi yapılacak.

Siirt Belediye Başkanı Adaylığı hususunda Genel merkez, anketleri göz önünde bulunduracak. Anketlerde öne çıkan aday gösterilecek.” şeklinde konuştu.
Siirt Milletvekili Mervan Gül, düzenlediği basın toplantısının ardından kentte yapılacak 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi.
Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Gül, hastanenin kaba inşaatının Eylül ayında tamamlanacağını belirtti.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.