Bu haber kez okundu.

Mezarlıklar İlgi Bekliyor
banner229

İlimiz genelinde bulunan Şeyhmusa, Zevye, Şeyh Devğe, Şeyh Süleyman mezarlıkları ilgi bekliyor.

Mahalle sakinleri özellikle mezarlıkta otların diz boyu yükseldiğini,mezarlığa gelen vatandaşların mezarlarını bulamaz hale geldiğini söylediler. Siirt kent merkezinde bulunan bütün mezarlıklarda diz boyu bulan otlar, vatandaşları tedirgin ediyor.

Tüm Mezarlıklarda insan boyuna varan otlar nedeni ile yakınlarını ziyarete gelenlere geçit vermezken bu durum vatandaşın tepkisine de neden oluyor. Mezarların üzerini kapatan otlar, mezarlığa çirkin bir görüntü verirken ilgisizliğin diz boyu olduğunu da gözler önüne seriyor.

Bir vatandaşımız Whatsapp ihbar hattımıza gönderdiği mesajda, büyüklerimizin yatmakta olduğu mezarların hali içler acısı bir görüntü veriyor. Otlar mezarların üzerini kapladığı gibi bizlerin gidip büyüklerimiz için dua etmemizi de engelliyor. Mezarlarda yatan büyüklerimize hiç saygı gösterilmiyor. Belediyeyi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz dedi.

Mezarlıkta bir metreyi bulan otlar bulunduğunu kaydeden vatandaşlar; “Perşembe ve Cuma günleri ziyarete gittiğimizde yer yer diz boyu ile bir metreyi bulan otlar, bizi tedirgin ediyor.

Bahar aylarında mezarlıktaki otlar temizlenmedi. Her an mezarlıklarda olası bir yangın yaşanabilir. Vatandaşlar olarak belediyenin mezarlıkları otlardan temizlemesini istiyoruz” diye konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gariban 5 yıl önce

Ceyhun başkan döneminde duvarları yolları gayet güzel yapılmıştı. Batmanlı belediye başkanından Siirtin geçmişine fazla bi hizmet beklememek lazım.

Avatar
hıseyn 5 yıl önce

malamıne siirte Allah bilmez kuran bilmez yönetiyor memleketi...