Bu haber kez okundu.

Meslek Lisesi Öğrencileri 23 Dilde Konser Verdi
banner229
Siirt Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 11 kişilik koro, 23 dilde konser verdi.
Müzik öğretmeni Cemile Yılmaz ve piyanist Mecit Gidici tarafından kurulan koronun 6 yıl süren hazırlık çalışmasının ardından verilen konserde; Türkçe, Uygurca, Kürtçe, Boşnakça, Arnavutça, Gagavuzca, Azerice, Arapça, Kazakça, Çerkezce, Ermenice, Kırımca, Tatarca, Romanca, Lazca, Safaratça, Hemşince, Süryanice, Zazaca, Türkmence, Yunanca, Özbekçe, Gürcüce şarkılar seslendirildi.
Konser öncesi konuşan Okul Müdürü Zeynel Abidin Demir, eğitimin dört duvar arasında yapılan derslerden ibaret olmadığını, kültürel, sosyal ve spor faaliyetlerinin de eğitimin bir parçası olduğunu söyledi. Öğrencilerden oluşan koronun "Bazı şarkıları anlamak için dilini bilmeye gerek yoktur" sloganıyla kurulduğunu anlatan Demir, Türkiye'nin değişik kentlerinde konser vermeyi planladıklarını bildirdi. Demir, şunları kaydetti: "Bu tür etkinlikler öğrencileri okula daha çok bağlıyor ve öğrenciler okulu daha çok seviyor. Orta öğretim kurumları ve liselerin temel amacı öğrencileri bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikte geliştirmeyi; demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı amaçlar. Müzik evrenseldir, dini ve rengi olmaz."
Müzik öğretmeni Yılmaz da 2 yıl önce Siirt'te verdiği bir konserde Arapça ve Kürtçe istek alması üzerine, Türkiye'de konuşulan tüm dillerle ilgili bir çalışma yapmaya karar verdiğini söyledi. Koroyu kurduktan sonra müzikle ilgilenen arkadaşlarından destek aldığını söyleyen Yılmaz, "Türkiye'de daha önce 10 veya 12 dilde konserler verilmiş. Biz, Türkiye'de kullanılan tüm dillerde, 23 dilde konser verdik" dedi.
Konsere, Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, diğer kurum amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtÖğrenciLiseKONSER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.