Bu haber kez okundu.

“Mescidin Hadimi, Peygamberin Varisi Olmak” Konulu Konferans Verildi
banner229

Siirt İl Müftülüğü, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde Kültür Merkezi’nde “Mescidin Hadimi, Peygamber Varisi olmak”konulu konferans verildi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Siirt Vali Yardımcısı Zihni yıldızhan, Siirt Ünv.Rektörü Murat Erman, Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü yardımcıları, ilçe Müftüleri daire Müdürleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansın ardından Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılında ilk kez 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler Haftası olarak ilan etmişti. 2003 yılında ise Camiler Haftası'na ‘Din Görevlileri’ de eklenerek ismi ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak değiştirildi.

Başkanlığımızın rehberliğinde bu haftamızda farkındalık oluşturacak çeşitli etkinler yapıyoruz. Siirt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hocamız “Mescidin Hadimi, Peygamberin Varisi olmak”hakkında konferans verecektir. Bu vesileyle programımıza katılan tüm katılımcılara can-ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ,“Mescidin Hadimi, Peygamberin Varisi olmak”hakkında konferans verdi.

Konferansın ardından Siirt Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan tarafından Konferansı veren Siirt İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya Siirt Battaniyesi hediye edildi. Hediye edilen Battaniyede Türkiye haritası motifi yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.