Bu haber kez okundu.

Memur-Sen Siirt İl Başkanı Şeker, Suruç'taki Terör Saldırısını Kınadı
banner229
Memur-Sen Siirt İl Başkanı Murat Şeker, milletin, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliği bozacak oyunlara gelmeyeceğini bildirdi.
Şeker, Şanlıurfa'nun Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün sermayesi insanlığın kan ve gözyaşı olan ve saldırıyı gerçekleştiren bu barbarları esefle kınadıklarını ve ölenlere rahmet, ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulunduklarını söyledi.
     Şer odaklarının bitmek tükenmek bilmeyen bir hunharlıkla insanlık dışı bir olaya daha imza attıklarını ifade eden Şeker, "Allah, zalimi zulmüyle helak etsin. Rengi, dili ve düşüncesi farklı diye cana kıyanlar, canından olsun. Kadim medeniyetimizin coğrafyası üzerinde oynanan bir kirli oyun daha Şanlıurfa ilimizin Suruç ilçesinde oynanmıştır. Planlanan ve tek tek sahneye konulan bu kirli oyunların faillerinin derhal yakalanarak adalete hesap verme temennisi içerisindeyiz" diye konuştu.
  Hassas olan bu sürecin sıkıntısız atlatılabilmesi için bölge halkının şer odaklarına karşı itidalli bir şekilde mücadele etmesinin şart olduğunu anlatan Şeker, oynanmak istenen oyunların büyük olduğunu, herkesin de bu durumu büyük düşünmesi gerektiğini aktardı.
   Çözüm Süreci'nin ilerlemesiyle birlikte derin yapıların kendi kan politikalarını dayatmaya çalıştığına dikkati çeken Şeker, "Halkı yıllardır çatışma ortamından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi için hiçbir adım atmayan bu zihniyet, yeni mağduriyetler oluşturma peşindedirler.
   Terör, zulümdür ve kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır. Sahnelenen bu oyunun, tüm ülkemizin huzur ortamını, Ortadoğu'nun barışını hedef aldığı ortadadır. Ülkemize yönelik bu tür provokasyonlarla, yakın tarihte dahil olmak üzere defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır" şeklinde konuştu.
    Şeker, açıklamasında şunları kaydetti: "Emperyalist güçler, İslam'a karşı İslam projesini medeniyetler üzeri bir tez olarak Müslümanlar üzerinde okuyor. Bu oyunları sahneleyen Batı, direk olarak çatışmaya girmiyor. Müslüman coğrafyalarında oluşturduğu işbirlikçileri vasıtasıyla bunu yapıyor.
   Mezhebe karşı mezhepçilik, coğrafyaya karşı coğrafyacılık, ılımlı İslam’a karşı radikal İslam ile ırka karşı ırkçılık politikasıyla yapmaya çalışıyor. Bununla Müslümanların birliktelik oluşturmasını önlemeye çalışıyor. Şeriatın ve İslam’ın içini boşaltarak yeni Selahaddini Eyubilerin yetişmesini önlemeye çalışıyor. Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıyayız.
   Bu senaryoda rol alan aktörleri iyi tanıyor ve uyarıyoruz: Bugün suçlama değil, sorumluluk alma vaktidir. Bugün yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha oyunları boşa çıkarabilmeliyiz. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz.
 Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Lütfen kulaklarınızı ve gözlerinizi dört açın.
   Bir oyun oynuyorlar Türkiye'ye. Bir tezgah kuruyorlar milletimize. Bunu 1915'te yapmışlardı, 2015'te yine yapmaya çalışıyorlar."





Anahtar Kelimeler:
SiirtMemur-senSuruç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.