Bu haber kez okundu.

“Mem ve Zin” Adlı Tiyatro Oyunu Yoğun İlgiyle İzlendi
banner229

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan;” Pervari’nin terörle değil, kültür-sanatla, eğitimle anılmasını istiyoruz.” dedi.

Pervari Belediyesinin katkıları ile Siirt Kültür Merkezinde “Pervari Metod Tiyatro Gurubu” tarafından Ahmed-i Hani’nin “Mem u Zin” adlı kürtçe eserinden uyarlanan Türkçe ve kürtçe sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyun, tiyatro severleri büyüledi.

Siirt Kültür Merkezinde yoğun bir ilgiyle izlenen oyunu; Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, Tillo Beleidye Başkanı İdham Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Özer, Kültür ve Turim İl Müdürü Remzi Uslu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av. EkremOlgaç, kurum amirleri, Siirte yaşayan Pervarililer ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

Yönetmenliğini Kenan Özcan’nın yaptığı oyunda, köy muhtarları, doktorlar, Memur-İşçi, esnaf, öğretmen gibi çeşitli meslek guruplarından 40 kişilik bir ekip yer aldı.

“Pervari Metod Tiyatro Gurubu”nun başarıyla sahnelediği oyunda vatandaşlar zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Oyun öncesinde vatandaşlara hitap eden Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan; “Pervari’nin terörle değil, kültür-sanatla, eğitimle anılmasını istiyoruz.” dedi.

Ülkemizdeki farklılıkların bu ülkenin zenginliği olduğunu kaydeden Başkan Özcan; “Pervari ilçemizdeki terör algısını kırmak, birlik ve bütünlüğümüzü daha da pekiştirmek için artık terörle değil, kültürle, sanatla, eğitimle anılmak istiyoruz. Bugünkü oyunda, köy muhtarımız, 2 doktorumuz, öğretmenler, işçiler, esnaflar kısacası toplumun tüm kesimlerinden vatandaşlarımız bir araya gelerek, çok anlamlı mesajlar verdi.

Mem ve zin oyunu daha öncede Van Devlet Tiyatrosu tarafından yine ilimizde sahnelenmişti. Bizlerde bugün sizlerin karşısına bu anlamı aşk öyküsüyle çıkıyoruz. Unutulmamalıdır ki tüm farklılıklar bu ülkenin zenginliğidir.” diye konuştu.

Başkan Özcan, Tiyatro etkinliğine katılarak destek veren tüm sanatseverlere teşekkür etti.

Oyun sonunda, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın ve protokol üyeleri oyuncuları tek tek tebrik ederek, kutladı.

Oyun; Oyun birbirlerini sevmelerine rağmen kavuşamayan iki gencin trajik hikayesini anlatıyor. Mem ile Zin’in ayrılıklarının vurgusu olur. İki sevgili acı dolu bir yaşamı mezarda birleşerek noktalarlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.