Bu haber kez okundu.

Mehmetçik İlk Okulu Anasınıfı Öğrencilerinin Karne Sevinci
banner229

Okul öncesi eğitim ve öğrenimlerinin tamamlayan minikler, karne sevinci yaşadılar. Mehmetçik İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, emekliliğe ayrılacağından dolayı minik öğrencilere karnelerini aldılar.
Mehmetçik İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Ayfer Kardeş, öğrencilerinin özgüven kazanmalarına neden olurken, velilerin de duygu dolu anlar yaşadığı gözlemlendi. Kardeş; öğrencilerimiz karnelerindeki güzel değerlendirmelerin mutluluğunu velileri ile paylaştılar.
Mehmetçik ilkokulunun Anaokulu öğrencileri de büyük sınıflardaki abla ve ağabeyleri gibi heyecanla bekledikleri dönem sonunda gelişim raporlarını velileri ile birlikte almanın sevincini yaşadılar dedi.
Kardeş, “Eğitim ve öğretimin bir bütün olduğuna inanıyor, öğrencilerimizi çağdaş, özgüven duygusu gelişmiş, kendi geleneklerine ve kültür mirasına sahip çıkan, araştırmacı, sorgulayıcı, girişimci, sorumluluk sahibi, çevreye duyarlı, insana saygılı birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedeflerken, kültürü ve ekolüyle hayata değer katacak öğrenciler yetiştiren okulumuz, tatilde de bu güzel kazanımlarının geliştirilmesi konusunda velilerimizden destek bekliyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir tatil diliyoruz” dedi.
Velilere yönelik bir konuşma yapan öğretmen Ayfer Kardeş, mesleğimin 39. yılını doldurdum ve şimdi de kendi isteğimle emekli olmaya karar verdim. Bu kararı kutsal topraklara gitmek için aldım. Nice öğrenci velileriyle tanıştım.
Siirt’in yarısının çocuklarını okuttum ve şimdiye kadar okuttuğum öğrencilerin çoğu doktor, mühendis, mimar, öğretmen ve çeşitli mesleklerde çalışıyor dedi.
Kardeş'in; yeni atanan öğretmenlere tavsiyesi ise özellikle sevgi ve sabır gösterilirse her şeyin çok güzel olacağı yönünde oldu.
Kardeş,  ben mesleğimden hiç sıkılmadım ve hep severek çalıştım, öğretmenlik hem annelik hem de anaçlık yaparak annelerini aratmamaya çalıştım. Dünyaya bir daha gelirsem yine öğretmen olurum, öğretmenlik kutsal bir meslektir dedi.
Başarılı öğretmen Ayfer Kardeş, Siirt doğumluyum, evli ve 3 çocuk sahibiyim. 39 yıllık bir eğitim-öğretim hayatım oldu. İlk görevimi Bitlis’in Tatvan ilçesinde icra ettim. Tatvan Tuğ İlkokulu’nda 3 yıllık bir görev sürem oldu. Daha sonra eş durumundan Siirt/Merkez Evren İlkokulu’na atandım ve orada 9 yıl görev yaptım. Daha sonra Mehmetçik İlkokulu’na atamam gerçekleşti. 27 yıl boyunca Mehmetçik İlkokulu’nda çalıştım ve bu süre zarfında 5 ayrı idareci ve farklı öğretmen arkadaşlarla çalışma fırsatı buldum. Her biriyle güzel paylaşımlar ve kaliteli zamanlar geçirdim, sizin nezdinizde her birine teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Kardeş; Mehmetçik İlkokulu’nda çok güzel ve çok mutlu günlerim geçti, birbirinden kıymetli dostluklar ve çalışma arkadaşlıkları edindim. Bu dostluk bağlarımın emeklilik süresinde de devam edeceğine inanıyorum.
Özellikle Mehmetçik Anaokulunda çalışma arkadaşlarımın ve çalışma ortamımın takım ruhlu, neşeli, uyumlu ve başarılı ortamı çalışma motivasyonumu arttırarak mesleki hayatıma renk katmıştır. Şimdi de kutsal topraklara gideceğim için kendi isteğimle emekliye ayrılma kararı almaktayım.

Tüm bu eğitim hayatımda desteklerimi esirgemeyen başta okul müdürüm Selami Eroğlan'a ve tüm çalışma arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim hayatı dilerim. Ayrıca desteğini esirgemeyen ve tüm yaşamım boyunca yanımda olan, eksikliğini hiç hissettirmeyen, gerek ev ortamında gerek okul ortamında olsun, her daim yanımda olduğunu hissettiren sevgili eşim Nafiz Kardeş'e, çocuklarıma ve kıymetli aileme sonsuz sevgi ve teşekkürlerimi sunarım diyerek sözlerini noktaladı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.