Bu haber kez okundu.

Mehmet Ali Şengöz; Küpesiz Kurban Almayın
banner229

Siirt İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Şengöz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüketicileri uyararak Kurban alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Siirt İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Şengöz, “Kurban satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Sağlıklı bir kurbanlık almak için çok dikkatli olmak gerekiyor ve kurban alırken iyi bir gözlem şart. Hayvanın sağlıklı veya kurban olup olmayacağını anlamak için bazı özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. “ dedi.

Kurbanlık alacak vatandaşlara da aileleri ile birlikte güzel bir Kurban Bayramı geçirmeleri dileklerinde bulunan Başkan Şengöz, Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da “ Öncelikle kurban satın alırken hayvanın kulağında veteriner kontrolünden geçtiğini gösteren bir küpenin olması gerekiyor.

Bunu yanı sıra hayvanın sağlıklı olduğuna dair veteriner hekim sağlık raporu gerekli. Keçilerde hayvanın bir yaşını doldurmuş olması gerekirken, koyunlarda bu zorunlu değildir. Koyun eğer bir yaşındaki bir koyun görünümünde ve fiziğindeyse oda kurbanlık olur. Satın almak istediğiniz kurbanlık hayvanın tepkilerine dikkat edin.

Eğer hayvan ona yaklaştığınızda hareketlerinize tepki vermiyorsa sağlıklı olmayabilir. Ayrıca burun akıntısı ayağında sakatlık ya da herhangi bir uzvu eksikse bu hayvan da kurban olmayabilir.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.