Bu haber kez okundu.

Masalcı Baba Tecelli Sırma, Diyarbakır Kitap Fuarında
banner229

Siirt-Pervari’li hemşerimiz Araştırmacı Gazeteci Yazar Tecelli Sırma, bu yıl 6. düzenlenecek olan ‘Diyarbakır Kitap Fuarı’nda okurları ile buluşuyor.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile hazırlanan kitap fuarı 25-30 Eylül tarihleri arasında Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Yurtiçi ve yurt dışı birçok kitap fuarı etkinliğine katılan Yazar Sırma, bu güne kadar, Berfin, Botan, Ferman, Kasaplar Deresi, Nurhak, Irak Wansa adlı öykü kitapları yayınlandı. Son olarak ta ‘İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı’ adlı kitabı, edebiyat dünyamıza kazandırdı.

Güneydoğu'nun masalcı babası olarak bilinen Tecelli’nin kaleme aldığı  'Wansa Öyküleri'  adlı eseri, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yayınevi olan Amazon yayınlarında e-kitap olarak, İngilizce yayımlandı. Türkiye’de dünya edebiyatı serisinde satış rekorları kıran 'Wansa Öyküleri'  Amazon yayın kuruluşu tarafından bütün ülkelerde satışa sunuluyor.

Kitap fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yazar Sırma, bilgi olarak beslendiği coğrafyada imza günü yapmaktan büyük bir heyecan duyduğunu ifade ederek,  son eseri ‘İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı’ adlı kitabın İngilizce ve Almanca yayınlanması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belitti.

Yazar Sırma, Diyarbakır ilinde bu yıl 6 düzenlenecek olan kitap fuarında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

29 Eylül 2018 Cumartesi günü okurlarıyla söyleşi yapacak Yazar Sırma, aynı gün saat:16:00 ‘da İletişim Yayınları standında da imza günü düzenleyecek.

120 yayınevinin katılımıyla hazırlanan Diyarbakır 6. Kitap Fuarı panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 60 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Altı gün boyunca düzenlenen etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Diyarbakır 6. Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30 saatlerinde açık olacak.

Tecelli Sırma'nın kitapları, genellikle zengin bir kültüre sahip olan bu kadim coğrafyanın gerçek öykülerini içeriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.