Bu haber kez okundu.

Mahkeme Siirt Zorava Çayında Yapılması Planlanan HES'e İlişkin Kararını Verdi!
banner229

Siirt'in Eruh sınırları içinde bulunan, 2015 yılında yapılan HES nedeni ile büyük bir tahribat alan Zorava Çayı'nın ikinci koluna yapılmak istenilen ikinci HES'e karşı köylülerin verdiği hukuk mücadelesi devam ederken davada köylüler yeni bir hukuk zaferi daha kazandı.

Yerel mahkemenin verdiği baraj yapılabilir kararının Danıştay tarafından iptal edilmesiyle barajın yapımı dururken Siirt İl Meclisi bölgede AK Partili'li meclis üyelerinin çoğunluğuyla imar planı değişikliğine gitti.

Siirt İl Özel İdaresi barajın yapılabilmesi için yeni bir nazım imar planlaması düzenledi. Köylüler İl Özel İdareye dava açarak nazım imar planının iptalini istedi.

İdare Mahkemesi davayı karara bağlayarak "Çevre düzeni planına uygun olmadığı", "Çevre Düzeni Planında" dava konusu alanın tamamının "Ekolojik Öneme Sahip Alan" olarak tanımlandığı gerekçesi ile imar planı iptal edildi. Mahkeme gerekçesinde ayrıca HES projesi için yapılan imarın hazırlanırken bölgenin sürdürebilir ekolojik, tarihi ve kültürel kaynakların rasyonel kullanımının da gözardı edildiği vurgulandı.

Davanın avukatı Fatma Elçiçek sosyal medya hesabından "Umarım iptal edilen ilk davamız gibi bu haklı davamız da üst mahkemelerde onanır" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.