Bu haber kez okundu.

Mahalle Muhtarları Zeytin Dalı Harekatı'na Katılmak İçin Gönüllü Oldular
banner229

Siirt'te mahalle muhtarları ve bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik için askerlik şubesine başvuruda bulundu.

Yazdıkları dilekçelerle Siirt Askerlik Şubesine gelen Bahçelievler Mahalle Muhtarı Erdoğan Danış, Kooperetif Mahallesi Muhtarı Metin Barbarosoğlu burada yetkililerle görüşerek cephede Türk askerinin yanında yer almak için başvuru yaptılar.

TSK'nın, Suriye'nin kuzeybatısında terör örgütü PKK/YPG kontrolünüdeki Afrin kentine düzenlediği harekatta gönüllü olarak görev almak isteyen, aralarında mahalle muhtarlarının da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Askerlik Şubesi'ne giderek dilekçe verdi.

Grupta bulunan Bahçelievler Mahalle Muhtarı Erdoğan Danış, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de PKK ve PYD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda bizler gönüllü olmak istedik, dilekçemizi Askerlik Şubesi'ne verdik. Bize bir görev verilmesi durumunda gitmeye hazırız" dedi. 
Başvuru yapanlardan Kooperetif Mahalle Muhtarı Metin Barbaros ise "Afrin'e yapılan operasyona gönüllü olarak katılmak istiyorum ve dilekçemi de verdim. Ben 1988 yılında tankçı olarak askerliğimi yaptım ve tank şoförüydüm. Bugün bana iki saat eğitim verirlerse, ben yine tank kullanırım" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.