Bu haber kez okundu.

Kutlu Seferin 10. Yılında Mavi Marmara ve Şehit İbrahim Bilgen
banner229

İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür Kudüs davasına ve şehitlerimize sahip çıkmak amacıyla, kutlu seferin 10. yılını Mavi Marmara Yılı ilan etmesinin ardından Siirt’te de 10 yıl önce şehadet şerbetini içen Şehit İbrahim Bilgen mezarı başında anıldı.

Siirt İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri  Gazze'ye yardım götürürken Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan 10 kişiden biri olan İbrahim Bilgen'i Şeyh Musa Mezarlığında kabri başında andı. Düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. 

Filistin, 1948’den bugüne İslam dünyasının değişmeyen gündemlerinden biri. Siyonistlerin köy baskınları ile başlayan süreç, uluslararası hukuksuzluklar ve işgalin ev ev, sokak sokak genişlemesiyle devam ediyor. İşgal, karşısında intifadayı, direnen Filistinlileri ve Filistin için mücadele edenleri buluyor.
Gazze Özgürlük Filosu’na dahil olan Mavi Marmara gemisi bundan tam 10 yıl önce Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıktı. Uluslararası sularda siyonist devletinin saldırısına uğradı. 10 insani yardım gönüllüsü şehit edildi, 56’sı ağır yaralandı. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu.

Kudüs’ün tamamının işgal devletinin başkenti yapılması girişimleri bugün de devam ediyor.
Mavi Marmara Gazisi İHH Siirt Şube Başkanı Metin Yardım “Mavi Marmara Gemisi hala yolunda yürüdüğünü ve bu yolculuğun özgür Kudüs hayalimizin gerçekleşmesiyle son bulacağına inanmaktayız. Nefesimiz ve gücümüz yettiği kadar tarafımız; hakkın, adaletin, insanlığın tarafıdır.

Gazze'deki abluka kalkana kadar Kudüs özgür olana kadar bu mücadele sürecektir. diye konuştu.
Şehit İbrahim Bilgen’in oğlu Yusuf Bilgen ise: “Babam Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve oradaki kardeşlerimizin özgürleşmesi için Mavi Marmara gemisi ile yola çıktı ve bu uğurda canını feda ederek diğer 9 arkadaşı gibi şehit oldu.

Başta Filistin işgali olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki zulümlerin ortadan kalkması için dua ile temenni ediyoruz. Gazze özgürleşene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz." dedi.
Siirt İHH Gönüllüsü Servet Kılıç ise :“10 yıl önce çıktığı seferde tek amacı Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi ulaştırmak olan Mavi Marmara gemisinde bulunan İbrahim Bilgen ve 9 kardeşimiz bu yolda canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Onların ardından Mavi Marmara yetim kalmadı. Onların attığı tohumu yeşerttik, büyütmeye devam ediyoruz.

Filistin ve Kudüs işgalden kurtuluncaya kadar bu yolda mücadelemiz devam edecek.”dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.