Bu haber kez okundu.

Kurtalan’da “2021 Yılı Afet Bilinci Eğitim Semineri” Düzenlendi
banner229

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmiş olup bu kapsamda sunulan “2021 Afet yılı Çalışma Planı” Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelleri tarafından Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda Kurtalan Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın'ın katılımları ile “Afet Bilinci Eğitim Semineri” verildi.

AFAD ekipleri tarafından düzenlenen seminerde Kaymakamlık personeline Selahattin Eyyübi Konferans salonunda yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kurtarma, ilk yardım faaliyetleri ve olası bir depremde yapılması gereken konularla ilgili eğitim verildi.

Bu çerçevede afet riskini azaltma, afete müdahale, afet sonrası iyileştirme çalışmaları ile sivil savunmaya ilişkin bilgi düzeyini bir üst seviyeye taşımak amacıyla  Afet Farkındalık Eğitimi konulu seminerde konuşan Kurtalan Kaymakamı/Başkan V. Aydın, ilçemizin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ve bundan dolayı da her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek kurum amirlerine ve personellere bu konuda büyük görevler düştüğünü ifade etti.

3 Aralık 2020 ilçede 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatan Kurtalan Kaymakamı/Başkan V. Aydın, bu seminerin önemli ve faydalı olacağını belirterek AFAD İl Müdürlüğü ekiplerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Siirt AFAD Şube Müdürü Şehmus Sevgili, yangın ve deprem anında yapılması gerekenleri anlattı.

Düzenlenen Eğitim seminerinin ardından Kurtalan Kaymakamlığı bahçesinde personelin de katılımıyla Siirt AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

İl AFAD Müdürlüğü ekipleri tarafından Hükümet Konağında görev yapan personellere yönelik yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kaybının engellenmesi, ilk yardım faaliyetleri, itfaiye ile işbirliği sağlanması ve yangın söndürme ekipmanlarının etkin kullanımı konularında gerekli bilgilerin verilmesinin ardından bina boşaltılarak bahçede yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.