Bu haber kez okundu.

Kurtalan Kent Park Projesi DİKA Tarafından Kabul Edildi
banner229

 Kurtalan Kaymakamlığı ve Kurtalan Belediyesi Ortaklığında, Kurtalan Kaymakamlık Proje Koordinasyon Ofisinin hazırladığı Proje DİKA’ (Dicle Kalkınma Ajansı) na  sunulan Kent Park  projesinin kabul edilmesinin ardından çalışmaların yakında başlanacağı öğrenildi.

  Atatürk ve Gençlik Parkının yer aldığı alanın Kurtalan halkına modern bir Rekreasyon alanı olarak kazandırılması amacıyla Kent Parkı Projesinin hazırlıkları Kurtalan Kaymakamlığı Proje Ofisinin 2 aylık yoğun çalışmaları ile tamamlanan Projenin, Kurtalan Belediye Başkanlığı başvuru sahibi, Kurtalan Kaymakamlığı ise proje ortağı olarak projeye katkılarda bulunarak, projenin DİKA kabul edildiği öğrenildi.
 İçinde bir çok sosyal donatıya yer verilerek 2.000.000,00 TL bütçe ile hazırlanan projenin  02.03.2015 tarihinde DİKA’nın Siirt Yatırım Ofisine elden teslim edilmişti.

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay,Projenin genel amacı kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla ilçemizin yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasına katkı sağlayacağını, Projenin faaliyetleri ile vatandaşlarımızın aktif ve pasif rekreasyonel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Proje kapsamında yapımı gerçekleştirilecek ve tüm halkımız tarafından kullanılacak olan;  Basketbol, Voleybol ve Fitnes sahalarından oluşan bir Spor Alanı, - 14.861 metrekarelik kısmında ağaçlandırma çalışması yapılacak olan ve içinde çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, koşu pisti, kuru/sulu havuzlar, seyir terası ve bedensel engellilerin kullanımını kolaylaştıracak yapıların bulunacağı bir Park - İhtiyaç duyulan malzemelerin konumlandırılması ile oluşturulacak bir Piknik / Mesire Alanı oluşturularak İlçemizin mevcut kentsel yaşam koşullarını ve sosyal alanların iyileştirilmesi yolu ile altyapı hizmetleri geliştirilecek ve yeşil alanlar oluşturulacağını söyledi.
Başkan Karaatay, Kurtalan’a sayısız fayda sağlayacak Projenin  tüm Kurtalanlı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.